Sevilla har rest till Slovenien för att möta Maribor i den första av två matcher i Europa League. Man har en stark offensiv med sig till denna match, men som vanligt så sätter jag ett stort frågetecken för defensiven hos spanjorerna.

  • Match: Maribor – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,85 @ unibet
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Maribor från Slovenien har jag ingen större koll på ska jag erkänna, och det faktum att man toppar den inhemska ligan säger egentligen ingenting i dessa sammanhang. Men man tog sig vidare till den här utslagsomgången av Europa League och det är ändå ett kvitto på att man inte är helt värdelösa. Man hamnade som tvåa i sin grupp efter Rubin Kazan, på samma poäng men bättre målskillnad än Waregem. Man gjorde ändå en del mål framåt och blev bara nollade i en match om vi ser till gruppspelets sex matcher. Defensivt lyckades man dock inte särskilt bra och släpper man in en massa mål mot lag som Wigan och Rubin Kazan så är risken stor att det blir samma visa idag. Man kommer nog vara optimistiska på hemmaplan och givetvis vet man att det gäller att ha med sig ett bra resultat till Spanien om man ska ha någon som helst chans på avancemang. Spelar man offensivt mot Sevilla så är det inte alls omöjligt att man bidrar till överspelet här, men samtidigt så kommer man få se upp med sylvassa kontringar.

Hemmalaget får klara sig utan avstängda mittfältare Mertelj och skadade Crnice.

sevillagameiro1

Sevilla har klättrat upp till en sjundeplats i la liga men har trots detta inte alls imponerat hittills denna säsong. Man är hela åtta poäng bakom Sociedad på en sjätteplats och formen i ligaspelet är urusel med endast två poäng på de fem senaste matcherna. Men i Europa League har man klarat sig bättre och efter gruppspelet så var Sevilla obesegrade på tre vinster och lika många oavgjorda resultat. Nu släppte man bara till fyra mål på dessa sex matcher i gruppspelet, men det är inget som speglar matcherna direkt. Sevilla har ett taskigt försvar och det har även varit ett stort problem i ligaspelet den här säsongen. På de fem senaste ligamatcherna har man släppt in hela 11 mål och det är inte mycket som fungerat i de bakre leden. Nu har man förvisso stött på Barcelona (1-4), men även Malaga (2-3) och Levante (2-3) som inte har någon tyngre offensiv. Till dagens match kommer man dessutom rotera en del i backlinjen och dessutom så pekar det mot att man ställer Javi Varas i mål istället för Beto. Framåt finns det dock bredd hos det här laget och med speedkulor som Gameiro och Bacca så kommer det gå undan när Sevilla vänder på spelet.

Gästerna lämnar skadade Mbia hemma i Spanien, i övrigt reser man med en mycket stark trupp.


Sevilla är helt klart sårbara i defensiven och jag tror inte alls det är omöjligt att man släpper in mål i dagens match. Samtidigt så har man en offensiv som kan fixa den här linan på egen hand om man har en bra dag. Tror det kan bli en öppen match då Maribor knappast lär spela defensivt på hemmagräset, och då kan vi nog få se en del mål här. Testar en mindre insats på det här spelet!

/e@sy