Nu är det en veckas uppehåll tills David Cup drar igång men Challengern håller sig fortfarande vid liv och det är I Quimper, Frankrike. En oprövad Daniel ska försöka göra något vettigt mot Marchenko, jag tror et blir tufft att verkställa den planen. Marchenko är ett par nivåer bättre inomhus.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Challenger Quimper 
  • Match: Marchenko- Daniel
  • Spel: Marchenko 2-0
  • Odds: 1.90 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 14:00

Marchenko kvalade in till Zagreb och i första rundan fick han en otacksam uppgift att möta Troicki. Han tog första set och sedan blev det två tiebreak som Troicki vann. Det var riktigt bra spel och från ukrainaren och första serve var lika stabil den. Efter detta så har han spelat en semifinal i Bergamo och en kvartsfinal i Wroclaw, förlorade båda dessa. Det är en bra utveckling på honom och har spelat väldigt bra rent generellt i år, han pressade till exempel Raonic till två tiebreak i Australian Open.

Han föredrar helst snabba underlag och det är där han har sina framgångar, jag tror att han kommer att bolla ut Daniel relativt lätt imorgon samt att han blir svårbruten med tanke på hans första serve som han får många gratis poäng på.

Taro Daniel är oprövad inomhus och den största anledningen till detta är för att han inte gillar HC, det går lite för snabbt för att han ska kunna spela optimalt men i år så har börjat att spela mer och mer HC . I år så har han gjort det bra inomhus och lite över förväntan får jag ändå säga. Men imorgon så blir det en helt annan nivå på spelet som han inte har varit med om så här långt i år. Han kommer ha stora problem med att kunna returnera Merchanko’s serve och det faktum att det kommer bli svårt att ta fram ett dugligt försvar.

Jag förväntar mig att Daniel blir bruten minst en gång i vardera set samt att Marchenko håller sin serve. Priset är sänktes i skrivande stund från 2.00 till 1.90, trist att tappa tio punkter men bör stänga runt 1.75  i min bok.

@haegge1