Sista omgången här och hemmalaget Mansfield tar klivet upp i League Two vid seger här. Motståndarna Wrexham är redan klara för playoff och siktar givetvis på kommande matcher. Saken bör vara klar här!


Mansfield – Wrexham
Spel: Mansfield / Mansfield (HT/FT)
Odds: 2.20 @ Ladbrokes
Insats: 5/10
Spelstopp: 18.15

Mansfield leder som sagt serien efter att satt segermålet på tilläggstid senast. Det är just den styrkan som gör att laget ligger där dom ligger då de avgjort flera matcher sent på bortaplan under våren. Man ger aldrig upp i matcherna och nu har man allt i sina egna händer. Vid seger ikväll vinner man serien och blir således direktuppflyttade och vid förlust är chansen väldigt stor att man missar uppflyttningen. Man har varit ruskigt starka under våren då man vunnit 20 av 24 matcher vilket är ruskigt starkt! Det är framförallt på hemmaplan laget är starka och man ståtar med 9 raka hemmasegrar och det mesta talar för att man tar den 10e raka här!

Något som talar för spelet är att 5 av dessa 9 matcher har slutat med  HT/FT seger för Mansfield! Man sätter ofta full fart framåt redan från start och sedan håller man den farten genom hela matchen så motståndarna tröttnar rejält mot slutet. I den här matchen lär det inte bli något undantag utan man lär vilja ha ledningen redan i halvtid för att sätta press på serietvåan Kidderminster!

Wrexham har sett svaga ut under den senaste tiden och laget har bara 2 segrar på sina 8 senaste matcher. Det är inget som imponerar men laget är sedan länge klara för playoff så man spelar mer eller mindre bara av serien nu.  Lagets form på bortaplan är inte heller särskilt bra då man har två raka 2-0 förluster mot mittenlagen Hyde och Woking i bagaget. När man nu möter seriens bästa lag som har en ruskigt bra hemmaform så lär man få det tufft, speciellt med tanke på hur mycket som står på spel för Mansfield!


Skyttekungen Matt Green i Mansfield leder skytteligan
och han lär hänga minst en boll ikväll!
Wrexham har ett jobbigt skadeläge vilket innebär att man kommer lufta många spelare i den här matchen. Man saknar sin kapten Dean Kates som är skadade tillsammans med Chris Westwood, Martin Riley, Kevin Thornton, Glen Little och Nick Rushton. Som ni ser är det inte ett optimalt läge för Wrexham som har match på tisdag igen när det vankas playoffmatch och till den matchen vill tränaren givetvis ha alla sina spelare pigga och friska så han lär inte chansa något i den här matchen!

Det som talar för Mansfield här är att man har hemmaplan, har bättre form, man har mer att spela för än Wrexham plus att man givetvis vill vinna ligan och bli direktuppflyttade. Man möter ett Wrexham som har playoffmatch på tisdag igen vilket innebär att de knappast kommer chansa med några halvskadade spelare och deras skadelista är sedan tidigare väldigt lång. De kommer lufta en hel del spelare vilket ger Mansfield en fördel här. Det vore enormt stort för lagets fans att få fira uppflyttningen tillsammans med sitt lag så räkna med bra drag från supportrarna här. Jag tror man sätter full fart redan från start för att döda matchen och bara spela av den sedan så jag tror man leder i såväl halvtid som efter fulltid och blir klara för uppflyttning!