Med helgens första bidrag ute tidigt så väljer jag att inte dröja alltför mycket med det här spelalternativet heller när vi fortsätter att leta i Premier League. Spel på Old Trafford där Manchester United tar emot West Ham i något som borde bli chansfattigt när två försiktiga spelfilosofier drabbar samman.

  • Match: Manchester United – West Ham
  • Spel: Under 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ Bet365
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 16.00 5/12

Manchester United är alltjämt svårslaget, men även om poängskörden är stadig och bidragande till att man kan bibehålla en position i toppskiktet så vinner man inte lika frekvent och rent spelmässigt imponerar man inte nämnvärt. Louis van Gaals försiktiga spelfilosofi kritiseras alltmer och stundtals har man enorma svårigheter med att bibehålla ett etablerat tryck kring motståndarnas straffområde. United har inte slagit in mer än 6 mål över sina 8 senaste tävlingsmatcher, vilket är vansinnigt lite, och även om 5 av dessa har kommit till över de 3 senaste ligamatcherna så anser jag nog att man har varit ganska effektivt och förvaltat de fåtalet kvalitetschanser man har skapat. Man är inte kreativt nog när man fastnar mot lågt placerade försvarslinjer och har tydliga tendenser med att slå alldeles för många passningar utan att vinna mark. Det här är dock även bidragande till att man är väldigt effektivt i sitt försvarsspel där man släpper till väldigt lite. Den spektakulära cykelsparken som Christian Benteke (Liverpool) sänkte är det enda målet över de 6 inledande ligamatcherna som United har släppt in här på Old Trafford.

Hemmalaget kommer till spel utan Ander Herrera, Antonio Valencia, Phil Jones samt långtidsskadade Luke Shaw. Halvvägs genom veckan står Wayne Rooney och Jesse Lingaard som frågetecken.

manu_200x200westham_200x200

West Ham har nu gått 4 matcher utan seger, men är trots det inte mer än 6 poäng efter dagens motstånd, vilket ändå får ses som förhållandevis anmärkningsvärt. ”Hammers” har blandat enormt i både resultat och prestation under Slaven Bilics ledning och det med en tydlig linje där man har haft stora svårigheter med att föra spelet mot motstånd man förväntas hålla i taktpinnen mot, för att sedan vara desto mer framgångsrikt när man kan försvara sig aningen längre ner i banan samtidigt som man kan få ett större utrymme för sina spelvändningar. Tyvärr för London-lagets del har Dimitri Payet, troligtvis ligans främsta och för sitt lag mest betydande värvning hittills, gått sönder och han blir borta under en tid framöver. En oerhört viktig pjäs främst för det spelmomentet och bidragande till att man har varit så framgångsrikt i sin ”bortaplansfotboll” mot topplagen. Här vill jag ändå ge gästerna betydligt bättre möjligheter till att återigen kunna stå upp bättre att jämföra med det man visade upp mot Tottenham för någon vecka sedan.

Bortalaget saknar endast anfallskraft där Dimitri Payet, som bekant, är borta tillsammans med Diafra Sakho. Enner Valencia är struken sedan tidigare.


De 5 senaste tävlingsmatcherna på Old Trafford har, totalt från båda lagen, inte bjudit på mer än 3 mål och jag hade nog velat se underspelet som en knappare favorit – och det styrs främst av det oerhört låga risktagandet i Uniteds spel. Hammers hade endast ett insläppt mål över 3 bortamatcher mot Arsenal, Liverpool och Manchester City innan man klappade ihop totalt i London-derbyt mot Tottenham. Spurs lyckades dock spela med en sådan energi, tempo och kreativitet samtidigt som man kunde vara väldigt direkt, det är dock detaljer hemmalaget inte har i sig i nuläget. West Ham ska kunna vara samlat i sina försvarspositioner i en klar majoritet av de attackerna som ett långsamt bolltrillande United sätter upp, och klarar man av det så ska det här bli ytterligare en målsnål tillställning. Underspelet på max två gjorda mål i matchen spelas med en medelinsats.

/Puyol