Med 3 Premier League-matcher uppe på menyn för den här omgången så hämtar vi ytterligare ett möte mellan två lag från den ligan, även om fokus nu ligger på FA-cupen. Old Trafford står som spelplats när Manchester United tar emot West Ham i en match där jag återigen tror på ökad press på hemmalagets ledarskap. Till dubbla insatsen anser jag att ”Hammers” ska ha någorlunda dugliga möjligheter till att som sämst tvinga fram ett omspel.

  • Match: Manchester United – West Ham
  • Spel: West Ham +0,5 asian handicap
  • Odds: 2,00 @ Bet365
  • Units: 2/5
  • Spelstopp: 17.00 13/3

Manchester United har som bekant en något svår säsong bakom sig där Louis van Gaal ändå har överlevt på managerposten. Vändningen mot danska Midtjylland samt hemmasegrar mot Arsenal och Watford i ligaspelet, där man var ganska effektivt och inte gjorde sig förtjänt av maximal poängutdelning, har inte gjort mycket på slutet. Förlusten mot West Brom, även om man inte har mer än 4 poäng till topp-4, följdes upp med en riktigt svag prestation i rivalmötet borta mot Liverpool i Europa League där förlustsiffrorna borde ha varit större än 2-0. United, och framförallt managern, har kritiserats för sina spelmetoder där man är alldeles för långsamt på att vinna mark framåt i banan och så sent som under torsdagskvällen var bristerna större än så. Man har haft en förmåga att, rent resultatmässigt, sprattla till emellanåt men faktum är den att man alltjämt kommer till relativt lite avslut i nästintill varje match där målvakten David De Gea alltjämt är den mest framstående spelaren. Det ska även nämnas att man har haft en förhållandevis enkel väg till den här kvartsfinalen där lagets 3 motståndare så här långt har hållit till i divisioner under Premier League.

Hemmalaget har nu en större trupp tillgänglig nu när skadeproblematiken har lättat, även om ett par spelare alltjämt är otillgängliga. Juan Mata är avstängd medan Wayne Rooney, Ashley Young, Phil Jones och Cameron Borthwick-Jackson saknas medan Antonio Valencia samt Luke Shaw är långtidsskadade.

manu_200x200westham_200x200

West Ham har, tack vare Leicesters och Tottenhams framgångar och bedrifter, fått desto mindre rubriker vilket är aningen synd för det man har stått för så här långt har varit direkt briljant. Man är faktiskt inte mer än två poäng ifrån en Champions League-plats, och med tanke på vilken form man har, med 10 poäng av 12 möjliga från de 4 senaste matcherna, under den här slutspurten där man har varit väldigt svårslaget så vill jag nog se det som fullt realistiskt med tanke på vilken väg den här säsongen har gått i överlag – för att återgå till de tidigare nämnda överraskningarna. Förra helgen (Everton borta) vände man ett underläge på två bollar till seger med 3-2 i matchens avslutande kvart, vilket även säger en del om moralen. Slaven Bilics manskap hade under säsongsinledningen etablerat ett spel som fungerade och var extremt effektivt till de svårare bortamatcherna, där man var sylvasst i sitt omställningsspel med den enormt kreative Dimitri Payet i spetsen, men på senare tid har man även blivit mer slagkraftigt när man ska föra spelet på egen hand. Positivt att man även har börjat återfå fler av sina alternativ till offensiven, där man var skadedrabbat runt årsskiftet, där Michail Antonio har varit ytterligare en väldigt positiv överraskning.

Bortalagets skadelista har också lättat betänkligt på slutet, även om det alltjämt är ett par alternativ till försvarslinjen som stryks. James Collins och James Tomkins är fortfarande skadade medan Sam Byram är ”cup-tied”.


För 3 månader sedan var ”Hammers” det bättre laget på Old Trafford när man spelade oavgjort och jag ser inte varför man inte skulle klara av att fixa något liknande på nytt. West Ham, som endast har förlorat två av sina 20 senaste tävlingsmatcher, har varit snabba på att samla upp sig i sin försvarsuppställning och går nu som bekant upp mot ett United som har haft stora svårigheter med att spela sig fram på tomma ytor. Bortalaget är tryggare i sitt grundspel än motståndet som alltjämt söker efter sin identitet. West Ham att undvika en förlust (+0,5 asian är en halvgardering på bortalaget) testas med en insats strax under medel.

/Puyol