Spelledigt senast, men nu börjar vi återigen ladda för en ny Premier League-helg där omgångens tidiga spel hämtas från den röda delen av Manchester och Old Trafford. Manchester United kommer jaga värdefulla poäng i toppen mot ett West Bromwich som ska gästspela, något man har gjort med bravur på slutet. Tror faktiskt att även den här matchen kan påminna om de föregående tillställningarna med ett hemmalag som styr väldigt mycket – men att ”Baggies” kan hålla väldigt jämna steg på resultattavlan.

  • Match: Manchester United – West Bromwich
  • Spel: West Bromwich +1,5 asian handicap
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 16.00 7/11

Manchester United plockade, med vissa besvär trots kontroll, en väldigt värdefull vinst i veckans Champions League-match mot ryska CSKA Moskva men man hade återigen svårt att få utdelning framåt där man inledde en ny vecka aningen fantasilöst på den sista tredjedelen av banan. United hade, innan det någorlunda sena avgörandet i veckan, inte lyckats göra mål på 3 tävlingsmatcher och Louis van Gaal samt hans manskap har kritiserats för det sättet man bedriver sitt anfallsspel. Man kan kontrollera ett antal moment i spelet, men risktagandet är väldigt lågt där man allt som oftast får svårigheter mot samlade försvar och jag vill nog tro att man kommer gå upp mot ett väldigt lågt stående försvarslinje i det här mötet. Ett antal poängspelare, som har haft svårt att bryta mönstret, har varit ur slag på slutet där framförallt Wayne Rooney har varit väldigt svag och jag kan nog tycka att han får alldeles för mycket speltid för lagets bästa.

Hemmalaget saknar som bekant långtidsskadade Luke Shaw sedan tidigare. Saknas gör även båda alternativen på högerbacksplatsen nu när Matteo Darmian är avstängd samtidigt som Antonio Valencia går skadad. Även James Wilson och Paddy McNair, vilket inte är kännbart, stryks medan man har frågetecken på Morgan Schneiderlin.

manu_200x200wba_200x200

West Bromwich fortsätter att visa upp blandade resultat och man känner nog att man kunde ha varit bättre i överlag, men trots det är man ändå förhållandevis stabilt och 7 poäng upp på närmsta lag nedanför nedflyttningsstrecket. Förlust senast hemma mot Leicester med 3 insläppta mål där det kan se ganska anmärkningsvärt ut att man är så pass mycket mer effektivt på resande fot (10 av 14 poäng har plockats utanför The Hawthornes) men om man ser till hur man bedriver sitt spel så är det kanske ändå inte det. ”Baggies” kommer ha svårigheter med att vara det spelförande laget även i fortsättningen, men Tony Pulis är desto mer slipad på att styra en organiserad och disciplinerad defensiv när det väl är motståndet som ska ha hand om den taktpinnen. Man kan spela en väldigt försiktig och samlad ”bortaplansfotboll”, noterbart att man har hållit nollan intakt i 4 av 5 bortamatcher hittills och faktiskt stått som segrare i sina två senaste besök här på Old Trafford.

Bortalaget saknar förstavalet i målet, Ben Foster, sedan tidigare och kommer göra det i ytterligare någon månad. I övrigt är, förutsatt att inget händer under träningsveckan, Chris Brunt det enda frågetecknet.


Jag tror inte bara att bara att bortalagets försvarsspel kan hålla siffrorna nere, jag tror även att man har bättre möjligheter (3,75 ggr på halvgarderingen) till att få med sig en poäng härifrån. United kommer ha oerhört mycket boll, men man kan få svårigheter med att hitta de farliga ytorna och tvingas gå väldigt mycket i sidled eller bakåt mot ett bortalag som vet vad som krävs för att ta poäng från den här typen av matcher. West Brom kommer placera försvarslinjen lågt, vara väldigt kompakt centralt och man har kunnandet till att stå för en vägvinnande arbetsinsats, vilket som bekant fungerade väldigt väl här i fjol. Noterbart att United endast har besegrat den här linan i ca fjärdedelen av sina tävlingsmatcher så här långt där man bland annat har nollats mot Newcastle och man hade enorma svårigheter med att luckra upp ett svagt Sunderland. Spelar ett asian handicap +1,5 på West Bromwich (bortapoäng/förlust med uddamålet) med en insats strax över medel.

/Puyol