Vi har ännu en fin, engelsk fotbollshelg framför oss nu när vi börjar närma oss ett nytt år. Old Trafford i Manchester är spelplatsen när serieledande United ska välkomna West Bromwich Albion i något som kan bli en väldigt trevlig tillställning. Fokuserar främst på att vi har ett, visserligen fantastiskt lag, men som samtidigt har visat prov på ett mindre lyckat försvarsspel under den första halvan av säsongen, och det här spelalternativet känns sunt på förhand.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester United – West Bromwich
  • Spel: Bortalaget gör mål
  • Odds: 1,75 @ Expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00

Manchester United har skaffat sig ett hyfsat försprång nu när serien väl vänder med hela 7 poäng före grannen och rivalen City. Man ser urstarkt ut för dagen då man har plockat 19 av 21 möjliga poäng i de 7 senaste ligamatcherna. Senast stod för man för en patenterad United-vändning när man för första gången i matchen tog ledningen först i den 90:e minuten i en målrik hemmamatch mot Newcastle. West Bromwich har också stått för en stark prestation då man parkerar på en 6:e plats i tabellen före lag som t.ex. Arsenal. Steve Clarke har gjort ett riktigt fint jobb under sin första säsong som chef och nu har man två raka segrar i ryggen mot QPR och Norwich, och därmed har man satt stopp för en kortare svacka.

Hemmalaget kommer till spel utan Wayne Rooney, Nani, Anderson, Shinji Kagawa och Phil Jones. Bortalaget får klara sig utan Claudio Yacob, även sena tester på Jonas Olsson, Youssuf Mulumbu och Goran Popov.

Noterbart är att den ordinarie lagkaptenen Nemanja Vidic kan göra en efterlängtad comeback i Man Utd:s backlinje efter en svår knäskada, dock oklart vad gäller formen.

Det exakta snittet på det totala antalet av mål i Man Utd:s matcher är nu uppe i 4 mål/match. Man är det laget som har producerat allra mest framåt, och det med hyfsad marginal, men för att vara det där absoluta topplaget i form av serieledare så har försvarsspelet inte varit fullt godkänt. Man är faktiskt det laget som har släppt in flest mål av samtliga på den övre halvan, vilket säger en hel del. Senast släppte man in 3 mål hemma mot ett skadeskjutet Newcastle och detta sviktande försvarsspel får nog tacka herrarna på topp för att man fortsätter vinna matcher, hursomhelst. Målvaktsspelet från David De Gea/Anders Lindegaard har inte varit alltför förtroendeingivande så här långt. Man har endast hållit nollan i 3 av 19 ligamatcher, vilket är en riktigt låg siffra i jämförelse med tabellplaceringen.

Jag har väldigt svårt att se hemmalaget och dess tunga offensiv misslyckas med att trycka in minst en balja och den första tanken var att spela båda lagen att göra mål (1,80 betalar Expekt i nuläget) men med en snål skillnad på de båda spelalternativen så kan jag lika gärna stanna här. Samtidigt som det finns luckor i hemmalagets försvarsspel så har årets kanske mest positiva överraskning, som lag, visat upp ett fungerande anfallsspel och man har målgörare i Romelu Lukaku, Peter Odemwingie och Shane Long (återstår att se vilka som får starta) som inte behöver alltför många lägen. Är övertygad om att man kan få med sig några målchanser härifrån. Man har gjort minst ett mål i 15 av 19 ligamatcher.


Strax över medelinsatsen på att West Bromwich inte lämnar planen mållöst.

Ni kan även följa mig och oss via Twitter: @Puyol_SpelaSpel samt @spelaspelse.
Natten mot söndag går UFC155 av stapeln och det kommer bjudas på ett flertal spelförslag. Håll utkik under lördagen framtill midnatt för att ta del av dessa, mvh.

/Puyol