Lördag där eftermiddagen i vanlig ordning innebär Premier League-fotboll, den här gången inleder vi på Old Trafford där Manchester United står som omgångens största favorit när man tar emot West Bromwich Albion. En svår uppgift för bortalaget, tror dock att man kan få med sig ett par målchanser härifrån vilket kan räcka för det här spelet.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester United – West Bromwich
  • Spel: Bortalaget över 0,5 mål
  • Odds: 1,94 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 29/9

Manchester Uniteds premiär bådade mer än gott, det har dock gått något trögare sedan dess om man ser till ligaspelet där man ännu inte har hittat ett vägvinnande spel. Senast blev man utspelat av lokalrivalen och toppkonkurrenten City där manskapet i rött har satts under viss press. Steg framåt när Liverpool besegrades i veckans ligacupmatch, därmed en mindre revansch för nederlaget i ligaspelet någon vecka tidigare. West Bromwich stod för en fantastisk inledning ifjol innan man halkade nedåt, dock inget man har kunnat följa upp till den här säsongen där man har tagit med sig den svaga vårformen. Först under den förra helgen trillade den första segern in efter en övertygande insats där man även stod för ett par välbehövliga mål, ett målskytte man har haft svårt med sedan succélånet Romelu Lukaku försvann.

Hos Man Utd är Robin van Persie åter efter skadefrånvaro, i övrigt ser det bra ut där Tom Cleverley ses som det enda frågetecknet. Darren Fletcher förväntas, likt fjolåret, missa stora delar av säsongen pga sjukdom. West Brom har ett par skador sedan tidigare där målvakten Ben Foster, Chris Brunt, Zoltan Gera och Matej Vydra inte är tillgängliga för spel. Frågetecken på Victor Anichebe och Nicolas Anelka, som i övrigt gör upp om den ensamma anfallsrollen.

1095841-17399529-640-360

Omgång 4, Fulham borta, en hörna på tilläggstid. Det tog sin tid innan West Bromwich lyckades slå in sitt första mål för den här Premier League-säsongen, och poängen som räddades upp där i London följdes upp på bästa sätt när man körde över Sunderland genom att addera ytterligare 3 mål till den skörden. En stor del av förklaringen ligger i att Steve Clarke har fått in ett par intressanta gubbar innan transferfönstret stängde, där kreativa krafter i form av Sessegnon (Sunderland), Sinclair (Manchester City) och Amalfitano (Marseille) har hämtats in. Samtliga imponerade senast och kan hota när chanserna ges även här. Något bättre självförtroende nu att jämföra med för någon vecka sedan där jag anser att den här bortamatchen kommer i ett bra läge.

Manchester United kunde ha haft ett något enklare spelschema att inleda med, men trots det får 7 poäng av 15 möjliga ses som en missräkning. Tillbaka på ruta ett där David Moyes, likt inför hemmamötet med Crystal Palace, behöver studsa tillbaka med en seger mot ett lag man anses ska slå. I förra helgens derby mot City stod man för en ruskigt medioker insats där försvarsspelet havererade totalt, och även om det inte är samma kaliber på motståndet här så känns det i överlag något osäkert att jämföra med hur pass bra det mesta flöt på under fjolåret. Det här blir lagets 5:e match sedan 2 veckor tillbaka, ett derby och ytterligare ett rivalmöte däremellan, där man även står inför en ny Champions League-vecka.


Chanserna till poäng är något mindre, men jag anser nog att West Brom åtminstone har dugliga möjligheter till att få med sig ett mål från Old Trafford i det här skedet av säsongen. Tror nog att man kommer få sina lägen till att samla upp bollen på mitten och vända spelet där man nu har ett material på offensiv planhalva. Unibet sticker ut något där ett par andra spelbolag placerar sig runt 1,80. West Bromwich att komma med i målprotokollet (bortalaget över 0,5 mål) spelas med medel, stannar där när spelformen med ”båda lagen gör mål” ger ett snarlikt odds.

/Puyol