Premier League-fotbollens slutspurt består av ett antal intressanta matcher och spelalternativ där jag tycker att vi har ett här i det som avrundar lördagens omgång. Spel i den röda delen av Manchester och Old Trafford där United tar sig an West Bromwich. En direktplats till Champions League mot ett säkrat kontrakt gör upp om poängen där jag ändå gillar hemmalagets möjligheter till att studsa tillbaka efter två raka förluster.

  • Match: Manchester United – West Bromwich
  • Spel: Manchester United -1,5
  • Odds: 2,10 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 18.30 2/5

Manchester United var oerhört formstarkt under en period där man stod på 6 raka segrar i ligaspelet, vilket har bidragit till att man har kopplat ett rejält grepp om en position bland topp-4. Under den här vinstraden har ett antal prestationer varit riktigt bra där man har stått för några av sina främsta insatser under den här säsongen där Louis van Gaal hade hittat en fungerande grunduppställning och ett vinnande koncept. Man kommer dock från ett par sämre resultat i form av två bortamatcher mot Chelsea, där insatsen visserligen var fullt godkänd, samt Everton där man var desto sämre. 0-4 över dessa tillställningar där man åter måste hitta rätt för att kunna sätta press på Arsenal men framförallt Manchester City om en av direktplatserna till nästa säsongs Champions League-spel. Noterbart nu, att jämföra med när man har presterat mindre bra under säsongens gång, är att man återigen har varit oerhört skadedrabbat i försvarslinjen samt den sittande mittfältspositionen vilket har bidragit att man har tvingats laborera om på nytt. Till den här helgen börjar det dock ljusna en aning och man vänder återigen hemåt till Old Trafford där man har varit väldigt effektivt med en hög poängskörd. I ligaspelet har man vunnit 11 av sina 12 senaste hemmamatcher och i 10 av dessa matcher har man stått för minst 2 gjorda mål framåt.

Hemmalaget saknar Michael Carrick sedan tidigare. Även Luke Shaw och Jonny Evans utgår. Positivt dock att både Wayne Rooney, som har stått som ett frågetecken, samt Phil Jones kommer vara med från start.

manu_200x200wba_200x200

West Bromwich kommer, beroende på vad Aston Villa men framförallt Sunderland hittar på några timmen tidigare, vara ett antal poäng upp på det närmsta laget nedanför nedflyttningsstrecket. Man fick, till en början, en fin ”boost” sedan Tony Pulis tog över på managerposten där man gick väldigt bra under januari och februari för att kunna bygga på distansen till streckstriden. En betydligt sämre period, med ovanligt många insläppta mål sett till den fotbollen den nuvarande managern förespråkar, har dock följts upp med två goda resultat med nollan intakt mot Crystal Palace och nu senast mot Liverpool där jag i slutändan vill tro att det ska vara tillräckligt för fortsatt Premier League-spel. I överlag tycker jag inte att man har presterat något märkvärdigt över dessa tillställningar där uppgifterna har varit desto mer passande än det man går upp emot nu. Man klarade av att spela försvarsspel mot ett Palace som inte är fullt så bekväma med att föra spelet medan Liverpool saknar kvaliteterna inne i boxen för att kunna hota West Broms långsamma försvarslinje i större utsträckning. Noterbart att man i dessa två tillställningar har släppt till hela 41 avslut med ett bollinnehav på mellan 27 till 32 procent, och ger man bort ett liknande initiativ till det här motståndet har jag svårt att se hur man ska kunna stå emot i 90 minuter.

Hos bortalaget är förstemålvakten Ben Foster struken sedan tidigare, i övrigt är truppen intakt.


För West Brom kommer väldigt mycket handla om att stå rätt i sina utgångspositioner på den egna planhalvan där man kommer sjunka långt ner i banan. Man Utds problem med skadade försvarare till trots, gästerna har inte den individuella skickligheten eller snabbheten på de spelarna som ska sätta igång omställningarna för att, i större utsträckning, kunna hota hemmalaget. Lyckas United etablera ett tidigt tryck, där man har kvaliteterna till att kunna behålla bollen på motståndarnas planhalva, tror jag inte att Albions är kompetent nog för att kunna krångla sig ur där man i större grad kommer få förlita sig till möjligheterna via de fasta situationer som uppstår. Manchester United att vinna med minst två måls marginal spelas med en insats strax under medel.

/Puyol