Vi förflyttar oss till söndagens Premier League-utbud där vi hittar två matcher i toppskiktet, däribland här på klassisk mark i form av ett Old Trafford där en Champions League-plats står på spel. Manchester United tar emot Tottenham där jag vill mena på att bortalaget har bättre förutsättningar till att såra ett försvarsspel som ger sken av att vara bättre än vad den egentligen är. Jag gillar Spurs anfallsspel i nuläget där jag tror att man kan spräcka den här linan för 8:e matchen i rad till över 3 ggr insatsen.

  • Match: Manchester United – Tottenham
  • Spel: Bortalaget över 1,5 mål
  • Odds: 3,10 @ Unibet
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 17.00 15/3

Manchester United kommer in till det här mötet med blandade resultat och prestationer som inte alltid har motiverat en seger på slutet. Insatsen i veckans FA-cupmatch mot Arsenal var inte någon höjdare heller – och det resulterade i ett uttåg när man förlorade med 2-1. Nu återstår det, precis som för motståndet, 10 tävlingsmatcher av den här säsongen där topp-4 och en Champions League-plats är det slutgiltiga målet. En position man har hand om med 2 (Liverpool) respektive 3 poäng till dagens motstånd.

Om man ser till vilka poängspelare Louis van Gaal har att tillgå, så anser jag nog att man har underpresterat en aning och i nuläget presterar man inte som ett lag för den här tabellplaceringen. Den för säsongen nye huvudtränaren har experimenterat en hel del och man ser fortfarande inte ut att ha hittat en tydlig linje. Sedan årsskiftet har man visserligen lyckats vinna hälften av de 10 ligamatcherna som har spelats, men spelschemat har varit oerhört behagligt där ingen bland topp-6 konkurrenterna har stått som motståndare och man har inte besegrat något av lagen på den övre halvan av tabellen under den här perioden. Dubbla segrar med nollan intakt, något man endast hade lyckats med vid ett tillfälle i de 7 föregående ligamatcherna, mot Sunderland och nu senast mot Newcastle, något som ändå fick ses som aningen tursamt. Motstånden har hotat när man väl har lyckats spela sig förbi Uniteds mittfält och här väntar ett motstånd som får ses med en större verktygslåda.

Hemmalaget kommer till spel utan Angel Di Maria och Jonny Evans där båda är avstängda. Robin van Persie stryks sedan tidigare med en skada. Frågetecken på både Marcos Rojo och Ashley Young som eventuellt kan missa det här mötet.

manu_200x200tottenham_200x200

Tottenham hade en tung vecka bakom sig runt månadsskiftet där ett uttåg ur Europa League följdes upp med förlust i ligacupfinalen mot London-rivalen Chelsea. Man har matchats oerhört hårt under en längre tid men har nu, för första gången på relativt länge, fått vila under en vecka och har nu endast ligaspelet och topp-4 att koncentrera sig på. Något som ändå får ses som en möjlig uppgift och ett acceptabelt utgångsläge om man ser till att det dröjde ett par månader, med en trög inledning på ligaspelet, innan Mauricio Pochettinos manskap kom igång.

Spurs har studsat tillbaka väl efter dessa nederlag med segrar över Swansea och QPR där man verkligen har gett sig själva en chans att gå för placeringarna i den absoluta toppen. Man har nu vunnit 6 av de totalt 9 ligamatcherna som har spelats sedan årsskiftet, ett väldigt imponerande facit då spelschemat har varit någorlunda knepigt med 5 derbyn, utöver det täta matchandet om man räknar in de övriga tävlingsmatcherna. Man agerar med större trygghet i sitt grundspel med kontinuitet där den för säsongen nye managern verkar ha hittat sin startelva där framförallt anfallsspelet har varit fyndigt och målen trillar in i stadig takt. Noterbart att man i matcher (16 st under den här säsongen) utanför White Hart Lane, mot engelskt motstånd, endast har nollats vid två tillfällen – båda gångerna mot Chelsea.

Bortalaget har alltjämt, imponerande nog, en trupp som är helt fri från både skador och avstängningar.


Här väljer jag att i första hand koncentrera mig på hemmalagets försvarsspel och det motståndet kan prestera framåt. Jag tycker fortfarande att Manchester United har kommit undan väldigt lindrigt i ett antal tillställningar och målvakten David de Gea har varit laget bästa spelare under den här säsongen med många direkt matchavgörande räddningar – och jag vill nog tro att han kommer behöva stå för ett par sådana även idag. Tottenham kommer till match med ett vägvinnande anfallsspel och har gjort minst 2 mål i 7 Premier League-matcher i följd och jag anser att man, utan att behöva sätta någon intensiv press över längre perioder, kan utöka den sviten här. United har oftast utgått med 3 mittbackar, den främsta faran har dock varit när de spelarna man har närmast framför sig har blivit överspelade – och det är något sämre lag än Tottenham har lyckats med på slutet även om man kanske inte har fått något resultat för det. Spurs har ett antal intressanta poängspelare i relativt gott slag, med en formtoppad Harry Kane som kronan på verket inne i boxen, som kan skapa en hel del när man väl kommer rättvända med bollen. Bortalaget att stå för 2 eller fler mål i matchen testas med en insats under medel.

/Puyol