Den engelska fotbollen fortsätter att leverera traditioner där det nya året firas med full omgång i Premier League. Kvällsmatchen spelas på Old Trafford mellan två lag i jakten på bättre placeringar i den övre halvan av tabellen där Manchester United ska drabba samman med Tottenham. Hemmalaget har ökat effektiviteten i sitt spel med full pott från de fyra senaste matcherna och kan ha en överkomlig uppgift på nytt mot ett skadedrabbat motstånd som även har börjat spela mindre försiktigt. Kan eventuellt passa laget i rött väl.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester United – Tottenham
  • Spel: Manchester United över 1,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Ladbrokes
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 18.30 1/1

Manchester United hade en svagare inledning av december där man inte lyckades vinna någon av de tre första ligamatcherna, där 2-2 mot dagens insats ingick samt dubbla 0-1 förluster mot Everton och Newcastle, innan man åter kunde hämta ikapp de poängen som förlorades där. Även om prestationerna inte har varit alltför övertygande vid samtliga tillfällen så har man alltjämt prickat in fyra fullpoängare i följd, där majoriteten av matcherna har spelats utanför Old Trafford. Viktigt att man bär med sig den vinnande trenden till det nya året där avståndet uppåt till Champions League-positionerna inte ska vara omöjliga.

United kommer till spel utan Phil Jones, Nani och Marouane Fellaini. Frågetecken på Robin van Persie som närmar sig spel. Positivt dock att man åter har Wayne Rooney och Antonio Valencia tillgängliga för spel när vi nu går in i det nya året.

Norwich-v-Manchester-United-Danny-Welbeck-gro_3058389

Tottenham står, precis som motstånd, på 34 inspelade poäng där även dem har stått för en något ojämn säsong vilket kostade Andre Villas-Boas arbetet för drygt två veckor sedan. Sedan den där förnedrande svaga insatsen med Liverpool White Hart Lane så har dock Tim Sherwood fått med sig goda resultat där man har tagit poäng i tre matcher i följd, varav segrar mot Southampton och nu senast mot Stoke. Större förhoppningar kring supportrarna nu där man, åter likt motståndet, har krympt avståndet till lagen strax ovanför i tabellen.

Spurs kommer till spel utan Paulinho som skadade sig i helgen, kan bli borta ett tag framöver. Jan Vertonghen, Andros Townsend och Younes Kaboul saknas alltjämt. Man har ett antal frågetecken utöver det där Moussa Dembele, Aaron Lennon, Sandro, Danny Rose och Jermain Defoe kommer testas under matchdagen.


För en månad sedan spelade dessa lag 2-2 på White Hart Lane där jag mycket väl tror att hemmalaget kan upprepa det antalet. Tottenham spelar med ett något större risktagande i sitt spel nu med en mer offensiv uppställning där bland annat två man på topp ingår samtidigt som man har släppt konceptet med två tydligt sittande mittfältare. Man står dock alltjämt med avbräck på ett par defensivt inriktade spelare, vilket inte syntes mot ett inte alltför konstruktivt Stoke som endast hade ett bollinnehav på 32 procent att jobba med. Tror dock att det kan bli än mer tydligt mot ett motstånd man har haft stora svårigheter med genom åren som man endast har lyckats besegra i en, vilket var ifjol med en viss Gareth Bale på planen, av de 29 senaste tävlingsmatcherna. Manchester United har gjort dryga tredjedelen av sina Premier League-mål över de fyra senaste omgångarna, vid något tillfälle utan både Wayne Rooney och Robin van Persie på banan. Även om man ännu inte har fått till spelet fullt ut här hemma på Old Trafford så kan man nu bära med sig värdefullt självförtroende från de senaste omgångarna där jag anser att man borde kunna skapa tillräckligt med avslut för att få hål på kvällens motstånd.

Var inne på det totala överspelet (2,5) med båda lagen inblandade, väljer dock att enbart koncentrera mig på hemmalaget till ett liknande odds. Manchester United att stå för minst två mål framåt spelas strax över medel.

/Puyol