Även helgens andra spelobjekt från Premier League hämtas någon dag innan avspark där jag anser att vi har en mer intressant tillställning på Old Trafford än vad oddsfördelningen ger sken av. Ett Manchester United i medvind efter det senaste resultatet tar sig an Sunderland som har rest sig med besked i kampen om ett nytt kontrakt till nästa säsong. Hemmalagets slagstyrka bör respekteras trots en svag säsong i sin helhet, men ser man till vad bortalaget har presterat på slutet trots ett extremt pressat läge har varit väldigt imponerande. Även här anser jag att man ska vara med i matchen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester United – Sunderland
  • Spel: Sunderland +1,5
  • Odds: 1,96 @ Ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00 3/5

Manchester United kan snart lägga en svår säsong till handlingarna där de regerande mästarna inte alls har svarat upp till förväntningarna i livet efter Sir Alex. Under föregående vecka fick även efterträdaren David Moyes sparken cirka 10 månader i tjänst efter respass i båda cuperna, uttåg ur Champions League samt en väldigt svag placering här i ligaspelet där man ser ut att missa spel i Europa till nästa säsong. Framförallt så har man haft förvånansvärt stora svårigheter här hemma på Old Trafford, där man av tradition brukar vara väldigt starkt, med ett par bottenrekord för Uniteds räkning. Man har redan hunnit förlora 6 och spelat oavgjort i 3 av totalt 17 Premier League-matcher här på hemmabanan där man har tappat poäng mot lag man hade slagit utan större svårigheter ifjol. Legendaren Ryan Giggs, mångårig spelare i den röda delen av Manchester, fick dock en väldigt fin öppning inför sina supportrar i rollen som tillfällig manager, ett drag som säkerligen har uppskattats, där Norwich besegrades med behagliga 4-0.

Hemmalaget hade nästintill hela truppen disponibel, även om uppgifter har kommit ut med frågetecken på Wayne Rooney som eventuellt kan ställas över. I övrigt endast ytterbacken Rafael som stryks sedan tidigare. En knäskadad Robin van Persie närmar sig spel efter att ha saknats i drygt 1,5 månad, men är troligtvis inte redo här.

manu_200x200sunderland_200x200

Sunderland går in till den här omgången på rätt sida om nedflyttningsstrecket på bättre målskillnad än tidigare nämnda Norwich, dessutom med en match mindre spelad än samtliga av de 3 lagen man har bakom sig i tabellen, och även om man är långt ifrån säkert så måste man ändå uppskatta utgångsläget som man står inför. Man var i princip avsågat för någon vecka sedan med en väldigt svag trend bakom sig där man gick in för två väldigt svåra bortamatcher med en inspelad poäng från de 8 föregående ligamatcherna inför mötena med titelaspiranterna Manchester City samt Chelsea. 4 av 6 möjliga blev dock ett sensationellt bra facit inom loppet av 4 dagar, något som sedan följdes upp med en storseger senast i sexpoängsmatchen mot Cardiff som slutade 4-0. Gus Poyet har återigen fått ordning på sitt manskap, vilket han stundtals hade runt årsskiftet, där man åter ser välbalanserat ut i sitt grundspel. Connor Wickham, utlånad vid två tillfällen under det här spelåret, har vuxit ut som en frälsare och står för många av de enklare målen i boxen. En mer än välbehövlig detalj som bortalaget annars har saknat sedan den här säsongen drog igång.

Bortalaget kommer återigen till spel utan Ki Sung-Yueng på mitten. Ett avbräck i mina ögon i och med att han fungerade väldigt bra som en uppspelspunkt, men i hans frånvaro har laget gått väldigt bra. Steven Fletcher och reservmålvakten Keiren Westwood är långtidsskadade sedan tidigare där även Carlos Cuellar är otillgänglig för spel.


De här lagen har redan drabbat samman vid 3 (en i ligan samt två i cupen) tillfällen under den här säsongen. Sunderland har vunnit en samt förlorat de övriga med uddamålet. Man Utd har vunnit en tredjedel av sina hemmamatcher (samtliga tävlingsmatcher inräknade) med minst två bollar. Sunderland har, anmärkningsvärt nog, plockat en knapp majoritet av sina poäng mot lagen i den övre halvan av tabellen.

Manchester Uniteds prestation senast var, i sin helhet, visserligen väldigt bra men Norwich var inget test. I dryga halvtimmen var hemmalaget tempofattigt, utan några direkta möjligheter framåt där man inte vara lika rakt på mål. Där någonstans kände man inte direkt av skiftet på managerposten. Anser nog att man bör få större svårigheter här. Man Utd har aldrig varit så här ineffektivt och knappt plockat en fullpoängare, i ligaspelet, från hälften av sina hemmamatcher där man har åkt på poängtapp mot bland annat både West Brom och Fulham under säsongens gång. För två veckor sedan var Sunderland en boll som knappt letade sig över mållinjen från att gå rent från både Etihad Stadium (Man City) och Stamford Bridge (Chelsea) efter att ha vänt underlägen i båda matcherna – och man måste nog uppskatta ett högmotiverat Sunderlands möjligheter till att plocka poäng från ytterligare en svår bortamatch, som i jämförelse ändå måste ses som något mer överkomlig. Bortalaget har varit skarpt när chanserna har givits, man arbetar hårt och man ser än mer bekvämt ut när man väl ska försvara sig lågt. Fortsätter man på den inslagna vägen borde man kunna hålla någorlunda jämna steg med motståndet.

En insats strax över medel på Sunderland med ett asian handicap på +1,5, dvs spel på oavgjort och bortavinst samtidigt som man har råd med en uddamålsförlust.

Testar även en lägre insats på att man får med sig minst en poäng från Old Trafford:
Sunderland dubbelchans 3,50 (Unibet) 1,5/10 units

/Puyol