Precis som under föregående vecka, tidigt in även den här gången där jag redan nu ser fram emot det den kommande Premier League-helgen har ett erbjuda. Vi inleder omgång 7 på Old Trafford och den röda delen av Manchester där United ska ta emot Sunderland. Toppen mot botten, vilket jag tycker att vi borde se tydliga linjer på. Jag spelar tidigt och i nuläget lyfter jag fram det här som det bästa spelalternativet till hemmalagets fördel.

  • Match: Manchester United – Sunderland
  • Spel: Manchester United halvtid/fulltid
  • Odds: 1,75 @ Unibet
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 16.00 26/9

Manchester United har gjort det relativt bra hittills då man har kvalificerat sig för Champions League och man kommer vara det laget som inför den här omgången närmast skuggar lokalrivalen City i toppen av tabellen. Man har vunnit 4 av 6 hittills, och även om försvarsinsatsen senast i bortamötet mot Southampton var den minst gedigna hittills så lyckades man ändå avgå med segern. Louis van Gaal har tidigare kritiserats för sina riktlinjer i anfallsspelet som inte har varit tillräckligt produktivt, vilket man borde vara med ett någorlunda slagkraftigt material, och nu har man ändå slagit in 6 mål i sina två senaste matcher. Nyförvärvet Anthony Martial har redan hunnit bidra med poäng, men David de Geas återkomst betyder nog än mer då han kan stå för matchvinnande räddningar även när det annars så solida försvarsspelet skulle svikta en aning. Tror dock inte att vi kommer behöva få se den varan här och att de kvaliteterna man har i övrigt, med slipade passningsspelare i mitten av banan, ska bidra till att man ska kunna kontrollera den här matchen fullt ut.

Hemmalaget kommer, förutsatt att man inte råkar ut för något under onsdagkvällens cupmatch, endast ha Luke Shaw på skadelistan. Vänsterbacken har som bekant drabbats av ett benbrott och blir nog borta säsongen ut. Marcos Rojo får stå som ett frågetecken tills vidare.

manu_200x200sunderland_200x200

Sunderland har, likt föregående säsonger, inlett svagt och den här gången tror jag inte att en stark avslutning kommer hjälpa nämnvärt. Man har skrapat ihop två poäng av 18 möjliga och i överlag, även om man exempelvis arbetade väldigt väl i mötet med Swansea, så har man sett dåligt ut under de inledande 6 omgångarna och då har man ändå haft ett gynnsamt spelschema. Det första etablerade topplaget (Manchester City) mötte man i cupen först nu i veckan, man blev utspelat på hemmaplan och då kunde man egentligen inte mönstra en mycket bättre startelva. Man har en individuellt svag backlinje, där exempelvis John O’Shea inte håller på den här nivån, med alldeles för många mediokra inslag där man släpper till alldeles för många avslut och man är inte skickligt nog på att förflytta bollen där man inte lyckas sätta tillräckligt många passningar i följd, varken i uppbyggnadsspelet eller i den sista tredjedelen av banan. Det är något som försvårar uppgifterna än mer och något som man kan komma att lida ännu mer av här när man går upp mot ett motstånd som kontrollerar bollen väl på sin hemmabana. Under säsongens 8 tävlingsmatcher har man redan hunnit släppa in 20 mål, noterbart att 17 av dessa har släppts in under den inledande halvleken.

Bortalaget kommer sakna Younes Kaboul i mittlåset då han är avstängd, vilket får ses som det enda avbräcket på en position där man är svagt. Ytterbacksalternativet Adam Matthews stryks sedan tidigare. Frågetecken på Jack Rodwell.


Sunderlands försvarsspel är inte tillräckligt slipat och svårigheterna med att styra upp ett konstruktivt passningsspel bidrar till att jag vill tro att hemmalaget kommer få kontroll och fånga upp sina möjligheter relativt tidigt. Några av de övriga spelbolagen placerar sig aningen lägre (Bet365 ger exempelvis 1,57 på samma spelform) och det här kan vara användbart när ett handikapp betalar något snålt. Manchester United att leda matchen redan i halvtid och stå som segrare över 90 minuter spelas med en medelinsats.

/Puyol