Manchester United har de senaste matcherna haft enkelt för Stoke och vinner man idag av bara farten?


Manchester United – Stoke
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.10 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 21.00

Manchester United ångar på i ligan och är obesegrade efter 19 omgångar. Man har 11 segrar och 8 oavgjorda matcher bakom sig. På hemmaplan har laget varit extremt stabila och man har resultatraden 8-1-0 och fina 27-6 i målskillnad. Det enda laget som lyckats plocka poäng på Old Trafford i år är WBA, jag tror knappast Stoke lyckas med den bedriften här idag. United har fin hemmaform då man har 6 raka segrar och imponerande 16-1 i målskillnad på dessa matcher. Som ni förstår så vinner man ofta med 2 mål eller fler och det talar för mitt spel här.

Stoke vann mot Everton senast men man vann utan att imponera. Man var stundtals utspelade men kunde tack vare lagets effektivetet vinna matchen med 2-0 till slut. Nu möter man ett betydligt bättre lag som gör mål i nästintill alla sina matcher. Då måste hela laget höja sig till en nivå jag inte tror man har kapacitet för. Man är väldigt ojämna i sina prestationer och det gör det svårt att bedöma deras form men om man ser till lagets prestationer på bortaplan den här säsongen så känns det här spelet givet. Man har resultatraden 3-1-5 på bortaplan och noterbart är att alla matcher man tagit poäng i har varit mot lag som ligger på den nedre halvan. Nu väntar tuffare motstånd, tuffast möjliga faktiskt….

United har haft enkelt för Stoke de senaste matcherna lagen emellan. På Old Trafford har man vunnit de två senaste matcherna med 5-0 och 4-0. På bortaplan har man vunnit de tre senaste matcherna med 0-2, 1-2 och 0-1. Klar fördel United med andra ord!

United saknar fortsatt skadade Scholes, Valencia, O’shea och Hargreaves. Man saknar även Ji-Sung Park som är iväg på landslagsuppdrag. I övrigt har man sena test på Nani och Rooney men båda två kommer med största sannolikhet att kunna spela matchen från start.
Stoke saknar endast långtidsskadade Sidibe.