Ytterligare ett par Premier League-matcher i denna veckoomgång, den här gången på Old Trafford när Manchester United har chansen att dryga ut sin serieledning i mötet med Southampton. United har i vanlig ordning varit en maktfaktor hemma i Manchester och en ny styrkedemonstration känns inte orimlig.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester United – Southampton
  • Spel: Manchester United över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 21.00

Man Utd, som jag höll som huvudfavorit till ligatiteln innan säsongen drog igång, ångar på och trots det sena poängtappet senast (Tottenham borta) så ser man riktigt bra ut för dagen. Man leds av en tung offensiv som har levererat från start och med normal utdelning så lär hemmapubliken trivas även denna kväll. Southampton är också formstarkt med endast 2 förluster i de 13 senaste ligamatcherna och man befinner sig strax ovanför nedflyttningsstrecket, vilket man inte kunde tro efter den katastrofala inledningen. Mauricio Pochettino, som fick ta över efter det något märkliga avskedet av Nigel Adkins, fick en godkänd inledning (0-0 hemma mot Everton) i en match där man nog var det bättre laget. Den här uppgiften blir nog något tuffare, däremot.

Det första mötet lagen emellan blev en minnesvärd sådan, iallafall för kvällens hemmalag. Man låg under med 2-1 innan Robin van Persie fullbordade sitt hat-trick genom att trycka in 2 mål i slutminuterna.

Man Utd kommer till spel utan defensiva pjäser i form av Darren Fletcher och Jonny Evans. Frågetecken på Ashley Young. Något tyngre avbräck hos Southampton där mittbacken José Fonte saknas, fortsatt frågetecken på lagkaptenen Adam Lallana som har missat ett par matcher på slutet. Guly do Prado missar även han, dock inte särskilt kännbart.

Bara ett lag har släppt in fler mål än Man Utd på den övre halvan av tabellen, trots det är man serieledare och det säger en del om hur pass starka man är på motståndarnas planhalva. Det ska bli intressant att se hur hemmalaget, som kan rotera på någon position då man har en ny ligamatch på lördagkväll, väljer att formera upp anfallet där fyra man ska göra upp om två platser. Robin van Persie, Wayne Rooney, Javier Hernandez och Danny Welbeck finns att tillgå. Jag känner mig relativt trygg vid nästintill samtliga konstellationer, då jag förväntar mig att vi kommer få se minst en av de två förstnämnda herrarna från start.

Hemmalaget kan kliva in stärkta av att den enda konkurrenten till ligatiteln, grannen och rivalen, Manchester City tappade mark efter endast en poäng mot bottenlaget QPR under tisdagkvällen. Via en seger kommer avståndet öka upp till 7 poäng på nytt.

Southampton spelade aggressivt senast med bra press på bollhållaren hos motståndarna. Något man inte kommer kunna göra här, inte över längre perioder iallafall. Om United kommer för att spela, så kommer bortalaget få finna sig i att man kommer hamna under press. Formstarkt till trots, tror inte att man kommer räcka till här. Även om lagets kollektiva försvarsspel har funkat ganska bra på slutet så är det här ett rejält test och kanske säsongens svåraste match. I överlag anser jag att man har relativt mediokra spelare (ur Premier League mått mätt) på målvaktsplats samt i backlinjen, där firma Yoshida/Hooiveld i mittlåset kommer få jobba för lönen denna onsdagkväll.

Man Utd snittar strax över 2,7 mål/hemmamatch i ligaspelet. Southampton har spelat 8 matcher mot topp 6 vilket har resulterat i 20 baklängesmål. Man Utd har städat av de 6 sista lagen i tabellen, man har tagit full pott (8 matcher) och gjort 28 mål i dessa. Man har inte gjort mindre än 3 mål i någon av de här matcherna.


Förväntar mig att bortalaget blir ännu ett offer i Uniteds jakt på att återta titeln och att vi bjuds på ett par mål på köpet. Spelar på att Man Utd står för minst 3 mål framåt.

Lyfter fram ett sidospel också, i det här fallet ett kortspel på Morgan Schneiderlin i Southampton. Han är en av de spelarna i ligan som har delat ut flest tacklingar så här långt. Mot United på Old Trafford lär han nog tvingas städa av någon situation vid minst ett tillfälle. Tror nog att han kan dra på sig sitt 7:e kort för säsongen denna onsdagkväll:
Morgan Schneiderlin, will get booked 3,20 (Nordicbet) 1,5/10 units

/Puyol