Vi håller oss kvar i Premier League-fotbollen där vi går tillbaka till lördagens spelutbud. Spel på Old Trafford och den röda delen av Manchester där United ska ta sig an Southampton med värdefulla poäng på spel i den övre halvan av tabellen. Trots tveksamheter kring ett trubbigt hemmaspel så gillar jag möjligheterna till mål med det här motståndet att gå på där denna gardering känns intressant på förhand.

  • Match: Manchester United – Southampton
  • Spel: Över 2 mål asian
  • Odds: 1,75 @ Unibet
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 16.00 23/1

Manchester United kommer från något av en ”smash en grab” i en extremt välbehövlig fullpoängare från prestigemötet borta mot Liverpool. Man släppte återigen till något för mycket innan man lyckades slå in det vinnande målet, och ser man till något som har varit en väldigt negativ trend så får det ses som en gåva att man alltjämt har väldigt bra häng på toppskiktet och i teorin kan man inte räknas bort från titelstriden. Men ser man till prestationerna, som har frustrerat supportrarna enormt, så har ett väldigt försiktigt United endast lyckats vinna två av sina 9 senaste ligamatcher. Louis van Gaals position på managerposten har testats och ifrågasatts, och den återhållsamma spelstilen till trots så har man kommit lindrigt undan i ett par tillställningar. Samtidigt noterbart att man börjar hitta några kombinationer framåt där Wayne Rooney, som har fått ett stort förtroende över hela säsongen, har börjat höja sig och hittat poänggivande spel. En nyckel för ett United som nu har börjat söka sig till ett snabbare spel längs flankerna.

Hemmalaget har i första hand brist på alternativ till försvarslinjen. Phil Jones, Ashley Young, Marcos Rojo, Antonio Valencia och Luke Shaw är borta sedan tidigare samtidigt som Bastian Schweinsteiger och Michael Carrick står som frågetecken.

manu_200x200southampton_200x200

Southampton placerar sig i mittenskiktet av tabellen, 7 poäng efter motståndet, vilket ändå ska ses som en mindre besvikelse så som Premier League har utspelat sig så här långt där de mindre lagen utanför det utpräglade toppskiktet har fått goda möjligheter till att blanda sig in i toppen. Efter en svårare period så studsade ett ojämnt ”Saints” tillbaka väl med övertygande vinster med totalt 5-0 på Watford och West Bromwich. Det var dock på hemmabanan där man har haft betydligt större svårigheter utanför St. Mary’s, tror dock möjligtvis att vi kan få se en matchbild, med tanke på motståndet, som kan passa gästerna väl. Det är ett Southampton som både har speed och kreativitet i sina omställningar, och där man (över hela säsongen) har haft lite svårare för att driva spelet på egen hand så kan man notera att bortamatcherna mot Liverpool och Chelsea har varit två av de bättre matcherna under den här säsongen, utöver hemmamötet med Arsenal som hade en liknande karaktär.

Bortalaget kommer till spel utan nyförvärvet Charlie Austin, reservmålvakten Maarten Stekelenburg samt långtidsskadade Jay Rodriguez och Florin Gardos. Ett gynnsamt utgångsläge som har samtliga startspelare tillgängliga för spel.


Lutade till en början på ett spelalternativ med en halvgardering på Southampton - och det till stor del tack vare att jag är väldigt inne på att bortalaget kommer göra mål i den här matchen. Samtidigt vill jag se den här garderingen, med bortalaget inblandat, som ett väldigt intressant drag. Saints kommer få ett par spelvändningar att gå på, samtidigt var det inte alltför längesedan man gav upp enkla mål mot både West Ham och Tottenham. United däremot har börjat hitta fler lösningar i anfallsväg, om än utan att skapa våldsamt mycket, samtidigt som jag anser att det är ganska anmärkningsvärt att man under sin negativa period har släppt in förhållandevis mycket mål med exempelvis Newcastle, Norwich och Bournemouth som motståndare. Jag gillar möjligheterna till ett resultat som åtminstone kan innebära push. Överspelet på minst 3 gjorda mål i matchen med hela insatsen åter vid 2 testas med en medelinsats.

/Puyol