Toppmöte på Old Trafford mellan serietrean Man United och något överraskande seriefyran Southampton. Jag tar ställning här och kliver in på ett av lagen, häng på!

Manchester United – Southampton
Spel: 1
Odds: 1.85 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 17.00 

Manchester Uniteds styrka den här säsongen har varit spelet hemma på Old Trafford för på resande fot har man knappast imponerat. Formen kan se något diffus ut med 1-1 borta mot Stoke och 0-0 borta mot Tottenham i lagets två senaste matcher i Premier League. Mot Yeovil borta i FA-cupen senast vann man med 2-0. Hemma på Old Trafford är man svårslagna och har 8-1-1 som resultatrad med 22-7 i målskillnad. Poängtappen har kommit mot Chelsea (1-1) och Swansea i premiären (1-2). Nu har man minst sagt fått upp farten i sitt spel igen och har 5 raka hemmasegrar bakom sig. Det är just spelet på hemmaplan som gör att jag tror starkt på United här. Man har avfärdat Newcastle (3-1), Liverpool (3-0), Stoke (2-1), Hull (3-0) och Crystal Palace (1-0) i lagets fem senaste hemmamatcher. Jag tror hemmaformen håller i sig och man bör slå Southampton här!

Man Uniteds skadeläge ser mycket ljust ut då Ashley Young är den ende som ser ut att saknas i den här matchen. Det innebär att Angel di Maria, Rafael, Luke Shaw, Marouane Fellaini och Antonio Valencia alla är tillgängliga för spel igen. Marcos Rojo och Daley Blind behöver nog träna lite mer innan de har matchtempo i kroppen. Konkurrenssituationen i United är med andra ord större än någonsin vilket bör innebära att de som får chansen måste prestera för att säkra sina platser i startelvan.

Manchester_United_FC_crest.svg   southampton_200x200

Southampton har tre raka hemmamatcher bakom sig där man spelat 1-1 mot Chelsea, vunnit med 2-0 mot Arsenal och nu senast fick man bara 1-1 mot Ipswich i FA-cupen. Efter två raka kanoninsatser mot Chelsea och Arsenal hade man svårt att ladda om inför en något mindre het match mot Ipswich och därmed fick man bara 1-1. Man är fortsatt obesegrade och nu är laget uppe i 5 raka matcher utan förlust vilket gör att självförtroendet måste vara bra i laget. Bortaspelet har dock varit svagt den senaste tiden då man har en seger på sina fem senaste bortamatcher. Segern kom i senaste bortamatchen mot krislaget Crystal Palace som gjorde en usel insats och som ledde till att lagets tränare avgick. Innan det hade man tre raka 1-0 förluster mot svaga Sheffield United i cupen, Burnley och Arsenal. Nu väntar riktigt tufft motstånd igen och med tanke på lagets diffusa bortaform samt att man saknar sin formstarkaste målskytt här så känner jag mig trygg i spelet på United.

Southampton har ett blytungt avbräck i heta målskytten Mane som skadade sig senast mot Arsenal. Man saknar även Maya Yoshida som är iväg på landslagsuppdrag. Positivt för laget är att nye Eljero Elia från Werder Bremen kan starta här. Tillbaka från skador är Nathaniel Clyde och Jack Cork.

Kort summering: 
Southamptons offensiv har varit väldigt begränsad på bortaplan och med tanke på att lagets vasse målskytt Mane är skadad så ser inte ljust ut på den fronten. Jag tror på ett defensivt Southampton som försöker få med sig 0-0 här. Man United är dock vassare och har många formstarka spelare som börjat hitta målet vilket gör att man bör knipa segern här, ska vi säga 1-0 till United?