Den tredje gruppspelsomgången av Champions League kompletteras denna onsdag med ytterligare ett par intressanta bataljer. Ikväll med en match hämtad från Grupp A där Manchester United tar emot Real Sociedad Old Trafford där framförallt bortalaget har ett väldigt tufft utgångsläge inför fortsättningen. Återstår att se om det räcker till turneringens första poäng, men tror åtminstone att man kan få med sig ett mål hem till Baskien.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Manchester United – Real Sociedad
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 1,87 @ Nordicbet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 23/10

David Moyes har inte haft någon lyckad inledning på sitt nya äventyr med de regerande Premiär League-mästarna som arbetsgivare. Manchester Uniteds start på ligaspelet har varit något knackigt där man endast har vunnit 3 av 8 matcher och senast åkte man på en ny poängförlust när Southampton lyckades trycka in en sen kvittering. En något mer godkänd insats i detta gruppspel istället där 4 poäng av 6 möjliga får ses som positivt i en grupp som kändes fullt överkomlig på förhand.

Hemmalaget har frågetecken på ett par spelare där man eventuellt kan komma till spel utan Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Danny Welbeck och Tom Cleverley.

Real Sociedad var ett riktigt fint utropstecken ifjol där man lyckades plocka den sista Champions League-platsen bakom de övriga tungviktarna i den spanska ligan. Baskiens blåvita bidrag har dock inte fått någon vidare inledning på säsongen de heller där man parkerar kring mittenskiktet i ligaspelet med ett spel som inte lyser likt fjolåret. Så även förluster i de första gruppspelsmatcherna hittills där truppen känns något tunn i överlag för att kombinera matchandet på båda fronterna. Som bekant såldes en av nyckelspelarna, Asier Illaramendi, till Real Madrid inför den här säsongen.

Bortalaget kommer till spel utan nyförvärvet Esteban Granero som troligtvis missar resten av säsongen pga skada. Diego Ifran och Daniel Estrada är inte heller tillgängliga.

Manchester-United-woe-v-Southampton_3021583 2343

Till en början var tanken att endast fokusera på bortalaget och deras eventuella framgång kring motståndarnas mål. Väljer dock att blanda in båda lagen där närmare 1,90 (att jämföra med drygt 1,60 på spanjorerna att näta i matchen) känns intressant för den här spelformen. Jag är inte övertygad om effektiviteten i Manchester Uniteds anfallsspel just nu, men över 90 minuter finns tyngden och egenskaperna till att kunna hota i ett par moment av spelet. Samtidigt så har Man Utd nu släppt in minst ett mål i 6 av sina 7 senaste tävlingsmatcher, däribland i båda gruppspelsmatcherna så här långt där man även kan komma till spel utan det ordinarie mittbacksparet ikväll. Återstår att se vilken effekt det ger i sådana fall där varken Vidic eller Ferdinand har sett alltför bra ut under inledningen.

”La Real” har inte haft något vidare flyt i lagets första CL-framträdande på många år där jag anser att man var bättre än Shakhtar men man sumpade alldeles för många klara lägen. Det följdes upp med ett förlustmål på tilläggstid på tysk mark mot Bayer Leverkusen. Totalt hade man 17 avslut på mål i dessa matcher. Ikväll kommer man troligtvis inte få några längre perioder med samlat manskap på motståndarnas planhalva, frågan är dock om det behövs. Baskerna är riktigt vassa i omställningsspelet och ifjol var man kanske ett av Europas främsta lag i det spelmomentet. Duon med Vela och Greizmann har visat sig vara väldigt giftiga rättvända med bollen med endast backlinjen emot och yta att gå på. Ett par lägen av den sorten vill jag nog tro att man kan skapa ikväll.


Har inte testat den här spelformen på över en månad, men känner att det kan vara ett bra tillfälle i den här matchen. Hemmalaget måste ändå ses som stora favoriter till att göra sitt men jag tror även att gästerna kan ställa till det för motståndarförsvaret med sina kreatörer längst fram. Båda lagen att stå för ett mål i matchen spelas med medel.

/Puyol