Turneringens häftigaste dubbelmöte ska stängas på Old Trafford i Manchester när United gästas av Real Madrid i jakten på en biljett till kvartsfinalerna. Man Utd är i ledning via ett bortamål och om man ser till det första mötet så tror jag att uppföljaren kommer bli än mer vild, vilket jag även baserar kvällens högoddsare på. I mitt tycke värt ett försök.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Manchester United – Real Madrid
  • Spel: Över 16 hörnor (3-vägs)
  • Odds: 7,00 @ Ladbrokes
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 20.45

Manchester United går fruktansvärt bra just nu och man är på väg mot en helt lysande säsong. Man stormar mot ligatiteln samtidigt som man lever vidare i den inhemska cupen, utöver att man kliver in till det här mötet med klart dugliga förutsättningar. Man har klarat av att bibehålla en väldigt jämn nivå över hela säsongen där även försvarsspelet har förbättrats den senaste tiden. Real Madrid går desto sämre om man ser till resultaten i sin helhet, men rent mentalt mår man väldigt bra just nu och där har man kanske sin vassaste period på hela säsongen. Trots att ligan är körd har man lyckats besegra ärkerivalen Barcelona i två raka matcher den gångna veckan, där den ena vinsten innebar att man spikade sin plats i den spanska cupfinalen. Självförtroendet lär vara på topp och känslan bör vara väldigt positiv trots att man är utslaget så länge man inte har lyckats göra mål här.

Man Utd kommer till spel utan Phil Jones, Paul Scholes och Darren Fletcher. Tom Cleverley tar troligtvis den förstnämndes plats. Real Madrid saknar kaptenen Iker Casillas sedan tidigare. Diego Lopez fortsätter i målet.

Man Utds ledningsmål i det första mötet kom till via en hörna

I öppningsmatchen på Santiago Bernabeu rekommenderas spel på båda lagen gör mål samt över 10,5 hörnor. Matchen slutade 1-1 och det blev hela 21 (!) hörnor. Den här gången väljer jag att endast fokusera på den ena spelvarianten där jag dessutom tar det ett och två steg längre.

Det första mötet innehöll alltså en hel del målchanser samt hörnsparkar och jag vill nog tro att den historien kan upprepa sig här. Det finns så pass många kreativa spelare på planen att jag, likt det förra mötet, inte tror alltför mycket på att något av lagen kommer fastna på mittplan. Det ena laget kommer hela tiden tvingas till att jaga ett resultat vilket kommer vara ytterligare en faktor när ett av lagen måste gå framåt i kombination med att det här kanske är två av Europas absolut vassaste lag i omställningsspelet.

Det här är så även två lag som kan producera en hel del hörnor och vi såg hur pass väl de passade varandra i Spanien. Tror återigen på massvis med avslut med alltifrån skott utifrån till inspel mot boxen som teoretiskt sett kan leda till att vi kan få se sensationella siffror på hörnstatistiken även i den här returen.


Det något lägre överspelet kommer också åka ner i kundvagnen, men det är framförallt den här varianten jag vill lyfta fram genom att plocka en hög lina redan från start. Om returen kommer se ut som öppningsmatchen så känns inte det här som någon omöjlighet om det vill sig riktigt väl. Att det blir minst 17 hörnor i matchen testas med en låg insats till 7 ggr. Spelalternativet hittar ni under ”hörnor/kort”.

Övriga spel i matchen:
Över 11,5 hörnor 1,90 (Expekt) 5/10 units
Real Madrid över 1,5 mål 1,90 (Nordicbet) 4/10 units

/Puyol