Det andra spelobjektet från denna Premier League-lördag hämtas från Old Trafford där vi bjuds på ett möte mellan toppen och botten. Manchester United står som stora favoriter mot ett skakat QPR och det ska nog väldigt mycket till för att de ska kunna hämta något härifrån.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Man Utd – QPR
  • Spel: Man Utd över 2,5 mål
  • Odds: 1,72 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00

Man Utd såg brutala ut framtills det att man stoppades av Norwich förra helgen vilket gjorde att man tappade serieledningen till grannen City. Innan dess hade man 5 raka segrar där man hade vräkt in 15 mål och nog ser det fortfarande väldigt bra ut, är nog det lag som har imponerat allra mest på mig och det trots att försvarsspelet inte har varit helt hundra.

Wayne Rooney är nu åter tillgänglig för spel hos hemmalaget. Saknas gör Nemanja Vidic i mittlåset sedan tidigare. Trevligt nog vad gäller det så är både Chris Smalling och Phil Jones tillbaka och båda tränar för fullt, den förstnämnda spelar troligtvis från start. Yttrarna Shinji Kagawa och Nani saknas dock, men det är positioner där man har bra bredd.

Mindre bra har det gått för gästerna från London som parkerar sist i tabellen och man är det enda laget i ligan som står utan seger. Ägaren Tony Fernandes har värvat hela 19 spelare sedan han tog över för ett år sedan men framgångarna har uteblivit. Förra helgen fick man stryk i bottenmötet hemma mot Southampton och så sent som igår fick managern Mark Hughes, om än något förvånande att det inte hände tidigare, sparken. Förberedelserna har med andra ord inte varit optimala. Harry Redknapp förväntas ta över inom kort.

Bortalaget kan eventuellt välkomna Stephane Mbia tillbaka till startelvan efter att ha missat några matcher pga avstängning. Anfallarna Bobby Zamora och Andy Johnson är långtidsskadade. Ytterbacken José Bosingwa testas timmarna innan avspark, detsamma gäller även den fd Man Utd-spelaren Ji-Sung Park. Fabio, som är på lån från samma klubb, kan inte delta av den anledningen.

_______________________________________________________________________

Så här långt släpper QPR till 2 mål/match. Anmärkningsvärt då man har en av ligans absolut bästa målvakter i brassen Julio Cesar. Samma herre får så även ses som det främsta hotet till det här spelet och han lär nog tvingas till minst en eller två rejäla räddningar under dessa 90 minuter mot ligans vassaste och målgladaste anfall.

Gästerna i blått och vitt är inne i en väldigt negativ spiral i nuläget vilket gör det ännu svårare när det är så pass många nya spelare i laget som fortfarande inte har hittat sina roller fullt ut. För Uniteds del så kan jag faktiskt se några positiva tecken i att komma från en förlust. Sir Alex Ferguson har varit en mästare på att få sitt lag att studsa tillbaka  och jag tror att QPR kommer få sota för det.

_

Förväntar mig en dominant insats av hemmalaget. United har snittat 3 mål/hemmamatch så här långt in i ligaspelet och mot ett av ligans svagaste lag med en poäng av 18 möjliga på resande fot så tror jag nog att anfallskraften hos hemmalaget kan lösa ännu fler mål om skärpan är där.

Ytterligare två spel, även det hos Bet365:
QPR över 1,5 kort 1,53 2,5/10 units
Man Utd att hålla nollan 1,83 1,5/10 units

/Puyol