Tungviktsderby där Manchester United i princip kan säkra ligatiteln mitt framför näsan på största konkurrenter. Det kommer bli en riktigt het match med mycket känslor och den lär bli otroligt underhållande att se på!

Manchester United – Manchester City
Speltips: Över 2.75 mål i matchen
Odds: 1.98 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 21.00

Det skiljer 15 poäng mellan lagen och det borde vara omöjligt för Man City att ta igen det på de 8 återstående omgångarna men allt kan hända. United vill givetvis vinna här och på så vis ta ur musten ur City och inte ge dem några som helst förhoppningar.

Man United har bara ligan kvar att tänka på och nu ställs man mot serietvåan och det är dessutom derby. Det är med andra ord säsongens viktigaste match som man har här. Man kan i princip säkerhetsställa seriesegern här inför ögonen på sina största rivaler då man givetvis inte vill ge dem något hopp! Om man bortser uttågen från Champions League och FA-cupen så har Man United riktigt fin form med 18 raka utan förlust i premier league varav 16 av dessa har slutat med seger! Målproduktionen den senaste tiden imponerar inte direkt men i en match som denna så höjer sig spelarna enormt och jag tror det lossnar för United här! På hemmaplan har man 14 segrar och 1 förlust så man trivs väldigt på Old Trafford!

Motståndarna Man City åkte på stryk borta mot Everton näst senast med 0-2 men man tog revansch direkt hemma mot Newcastle som man krossade med 4-0. Man har 5 segrar och 1 förlust på lagets 6 senaste matcher så formen är mycket god för laget! Man har liksom United en riktigt vass offensiv och jag tror man gör ett par mål i den här matchen!


Dags för Van Persie att få igång målskyttet!

Man United har frågetecken för försvararna Evans och Vidic som troligen inte kommer till spel. Man får å andra sidan tillbaka Rafael och Rooney till den här drabbningen.
Man City har frågetecken för Nastasic, Silva, Nasri och Rodwell som alla dras med småskador.

Man United är givetvis otroligt revanschsugna efter slakten i förra derbyt på Old Trafford då Man City vann med hela 6-1! Det blir ofta målrika drabbningar mellan dessa lagen och de senaste 4 matcherna har slutat: 1-6, 2-1, 3-1, 4-3. På Man Citys hemmaplan har de 3 senaste matcherna slutat: 2-3, 1-0, 2-3 så rent historiskt talar det för många mål i den här matchen!