Lördagen avklarad med ett par fina bataljer men Premier League-fotbollen är inte klar där och har ännu mer att erbjuda med två fantastiska matcher kvar av den här spelomgången. Det första rivalmötet av två inleds på Old Trafford i Manchester där United ska ta sig an Liverpool. Går på kvaliteterna framåt där jag vill tro på möjligheterna till 3 mål i matchen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester United – Liverpool
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ Unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 14.30 16/3

Manchester United och David Moyes har som bekant haft en svår inledande säsong där man ser ut att ha alldeles för många poäng att spela för att kunna ta sig till Europa nästa säsong. De regerande mästarna har inte direkt agerat som en sådan och har nu hela 11 poäng upp till en Champions League-plats, en turnering man kan vara på väg ur där man har ett underläge på två bollar att hämta upp nu i veckan mot grekiska Olympiakos. Prestationerna har varierat väldigt mycket, framförallt här hemma på Old Trafford där man endast har lyckats vinna 6 av 13 (i ligaspelet), skulle man dock hitta något positivt så är det att man åtminstone kommer från två raka segrar på den här fronten där både Crystal Palace och West Bromwich har besegrats.

Hemmalaget kommer till spel utan Jonny Evans som alternativ till mittlåset. Inget avbräck direkt. Frågetecken på Javier Hernandez.

Liverpool går mot sin bästa säsong på många år där man kan spela sig tillbaka till det europeiska finrummet och kanske att man ännu inte ska skriva av Merseyside-laget i rött från guldstriden, även om man inte riktigt har bredden eller jämnheten i spelet att jämföra med exempelvis Chelsea och Manchester City.  Man har dock gått riktigt bra i ligaspelet sedan årsskiftet där man alltjämt är obesegrat samtidigt som man har vunnit 7 av de 9 matcherna som har spelats och man kan nog konstatera att Brendan Rodgers lagbygge börjar ta form på allvar.

Hos bortalaget stryker vi Luis Enrique och Sebastien Coates sedan tidigare, inga märkbara avbräck det heller.

Manchester United v Stoke City - Premier League LIVE-Liverpool-v-West-Brom-2712694

Endast vid ett tillfälle (säsongen 2001-2002) har dagens bortalag lyckats placera sig före rivalen i tabellen under Premier League-eran, vilket får ses som tydliga signaler på vilken reform ”The Reds” har genomgått samt hur pass medioker United-säsongen har varit hittills. Det till trots, kvaliteterna finns alltjämt framåt och även om man nu har lyckats hålla nollan intakt i 3 ligamatcher i följd så har det (försvarsspelet) inte direkt varit lagets främsta nummer under säsongens gång. Det är något som även får stå för bortalagets del vars anfallsspel har varit lysande medan defensiven har varit något ojämn och gett bort ett par enkla mål. Att poängspelare som Suarez och Sturridge samt van Persie, Rooney med Mata kommer finnas på banan kontra diverse brister på egen planhalva hos respektive lag talar för att det här kan bli en trevlig tillställning.

I första hand fokus på bortalaget och deras spelsätt. Liverpool har fått ihop en kvartett längst fram i banan som är sylvass i dagsläget där manager Rodgers ser ut att ha hittat sin kombination. Väldigt många snabba och tekniska fötter som kommer skapa farligheter när man väl kommer runt och bakom en trög backlinje, speciellt mittlåset, hos hemmalaget. Samtidigt noterbart att man har svårigheter med att freda det egna målet där man sällan lyckas hålla nollan intakt, framförallt utanför Anfield, och är det något man behöver utveckla så är det spelet runt omkring eget straffområde. Även om Man Utd står inför en ytterst viktig uppgift i veckan så har man inte råd med annat än att släppa fram det bästa man har i jakten på Europa-spel. Toppen högst upp i banan med van Persie och Rooney har nu fått vara skadefria under en period och börjat komma igång något sakta där någon av herrarna åtminstone har kommit med i målprotokollet i 5 av de 6 senaste ligamatcherna.

Liverpools matcher har bjudit på flest mål under pågående Premier League-säsong där snittet ligger på ca 3,85 mål/match. 11 av 14 bortamatcher har gått över linan. Inbördes har de 6 senaste ligamatcherna de båda lagen emellan, på Old Trafford, slutat med minst 3 gjorda mål.


Överspelet synas. Över 2,5 mål (minst 3 mål i matchen) med en insats strax över medel.

/Puyol