Lördagen avklarad där vi nu fortsätter Premier League-fotbollen som bjuder på två matcher denna söndag, däribland det som länge klassades som den största matchen på engelsk mark. Old Trafford i Manchester står som spelplats när United tar emot Liverpool där förutsättningarna är annorlunda nu att jämföra med senast lagen möttes här. Favoritskapet står rätt och jag vill nog ge hemmalaget, med chansen att gå för sin 6:e raka fullpoängare, förtroendet här.

  • Match: Manchester United – Liverpool
  • Spel: Manchester United
  • Odds: 1,85 @ Bwin
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 14.30 14/12

Manchester United höll en låg profil inledningsvis där man, trots ett relativt behagligt spelschema, inte lyckades få ut mer än två poäng från sina 3 första ligamatcher där även ett svidande nederlag och uttåg ur ligacupen ingick. Sedan dess har nye Louis van Gaal fått ordning på sitt manskap och trots att jag inte tror att man har fått ut maximalt ännu så upplever man nu sin främsta period under den här säsongen. Full pott över de 5 senaste omgångarna placerar nu United på en tredje plats, och även om man har en bra bit uppåt till Chelsea i toppen så får det här ses som en fullt godkänd placering där ett återtåg till Champions League till nästa säsong måste ses som det primära målet. Försvarsspelet, där man har haft stora skadeproblem i backlinjen, börjar se skarpare ut och det var även det som vann matchen nere i sydkusten under måndagkvällen. 2-1 mot Southampton efter två mål av Robin van Persie även om man ska vara ytterst tacksamt över den utdelningen om man ser till att United endast hade 3 avslut mot mål över hela matchen. Finns betydligt mer att plocka av och en hel del sparkapital sett till att man har ett antal poängspelare att tillgå.

Hemmalaget kommer dock till spel utan Angel di Maria, vilket får ses som ett avbräck i offensiven. Chris Smalling utgick senast och blir borta i någon vecka. Daley Blind och Luke Shaw saknas sedan tidigare.

manu_200x200liverpool_200x200

Liverpool har, även om poängproduktionen har ökats i ligaspelet, en svår vecka bakom sig där uttåget ur Champions League-gruppspelet blev ett faktum under tisdagkvällen. 1-1 hemma mot Basel räckte inte för avancemang, och sett över hela prestationen förtjänade man inget bättre öde heller. Man har egentligen inte varit mycket bättre under sin positiva trend här i ligaspelet, med 7 poäng av 9 möjliga över de 3 senaste, där man ändå har matchats något behagligt med hemmamatcher mot Stoke (1-0) och Sunderland (0-0) samt en 3-1 seger borta mot bottenlaget Leicester. Återigen, den mest tydliga skillnaden att jämföra med fjolåret är anfallsspelet som inte är fullt så lika bländande nuförtiden, och hade man inte försvarat sig någorlunda väl över dessa ligamatcher så hade antalet poäng kunnat vara betydligt lägre. Även om man nu har letat sig uppåt på den övre halvan av tabellen så har Brendan Rodgers manskap alltjämt en hel del arbete kvar, och även om man alltjämt kan förflytta bollen ganska väl så går det något långsamt där fjolårets speed och kreativitet saknas. Noterbart att där man vräkte in mål under den förra säsongen så delas numera den interna skytteligan, i ligaspelet, av Steven Gerrard och Raheem Sterling på ynka 3 mål vardera och snart har halva säsongen hunnit passera.

Bortalaget kommer som bekant till spel utan Daniel Sturridge, vilket är lagets i särklass mest noterbara avbräck. Jon Flanagan är långtidsskadad sedan tidigare. Frågetecken på Adam Lallana och Kolo Touré.


9 månader senare har man svårt att begripa att Liverpool jagade en ligatitel här på Old Trafford. Gästerna spelade ut ett aningen trasigt United för att sedan avgå med en kassaskåpssäker 3-0 seger. I jämförelse med det vinnande Liverpool-laget är Suarez och Sturridge inte tillgängliga för spel medan Man Utd, som återigen går in som något av en storebror, har vunnit 5 raka utan att egentligen övertyga och jag hävdar nog att det finns mer att krama ur medan jag inte riktigt kan se vad bortalaget kan göra annorlunda i nuläget. Liverpool har, över sina 7 senaste ligamatcher, endast lyckats göra mer än ett mål vid ett tillfälle (Leicester borta) och skulle man inte klara av det den här gången heller så tror jag att man kan få svårt att ta poäng den här söndagen. Manchester United att vinna matchen spelas med medel.

/Puyol