Den 25:e spelomgången av Premier League fullbordas denna söndag där två matcher återstår inför den kommande veckan, här med blickarna mot det som komma skall på Old Trafford. De regerande mästarna Manchester United välkomnar bottenlaget Fulham i ett möte mellan två revanschsugna lag som vill återhämta sig från föregående helgs förluster. Hemmalaget har inte alls motsvarat förväntningarna men här anser jag att man har en fullt överkomlig uppgift där jag anser att man borde kunna leverera en bra prestation mot ligans svagaste försvar.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester United – Fulham
  • Spel: Hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 17.00 9/2

Manchester United säkrade titeln med ett antal omgångar kvar att spela under fjolåret i det som blev den legendariske Sir Alex Fergusons sista säsong som manager. David Moyes hämtades som bekant in från Everton men har haft det kämpigt i sin position där ”Red Devils” inte har visat upp någon större jämnhet i sitt spel, framförallt här hemma på Old Trafford där man endast har vunnit hälften av ligamatcherna så här långt, och man måste nu spurta rejält för att ha någon som helst chans på Europa-spel. Man hade en bra period strax innan nyår men inledde desto svagare efter årsskiftet. Det till trots, även vid uteblivna resultat har man börjat spela upp sig något där man likväl kunde ha följt upp segern mot Cardiff med ytterligare ett bra resultat i bortamötet med Stoke, men man lyckades inte förvalta sina målchanser. Även positivt för Uniteds del att man har fått tillbaka Robin van Persie efter en längre tids skadefrånvaro utöver rekordvärvningen av Juan Mata från Chelsea. En stor poängspelare och framspelare som mycket väl kan hitta sin plats inom kort.

Hemmalaget kommer till spel utan Rio Ferdinand, Jonny Evans, Luis Nani och Marouane Fellaini. Phil Jones ska däremot vara spelklar trots att han åkte på en lättare hjärnskakning förra helgen.

juan-mata-van-persie

Van Persie, Mata och Rooney förväntas spela från start

Fulham parkerar sist i tabellen där man ännu inte har lyckats återhämta sig efter den tröga starten. Det har inte heller blivit någon större förbättring i spelet sedan Martin Jol fick kicken efter den inledande tredjedelen av säsongen där man inte har fått någon större effekt på managerskiftet. 10 poäng på 13 matcher, ett snitt på ca 0,77/match, kontra Rene Meulensteens 0,82 poäng/match (i ligasammanhang) där framförallt försvarsspelet har visat sig vara väldigt svagt. Man är det laget i Premier League som har släppt in flest mål med relativt klar marginal så här långt där man ännu inte ser ut att vara nära någon lösning på det problemet. Förlusten senast mot Southampton innebär att man inte har fått med sig några poäng från de 4 senaste omgångarna där uttåget ur FA-cupen mot League One-laget Sheffield United troligtvis inte var något lyft för det sargade självförtroendet. Man har dock stått för ett ärligt försök i jakten på ett nytt kontrakt där Kostas Mitroglu, grekisk landslagsman och fin målgörare, har värvats medan Lewis Holtby samt John Heitinga har lånats in, de senare med PL-rutin.

Bortalaget har endast Matthew Briggs på skadelistan, man har däremot tappat Dimitar Berbatov till Monaco. Troligtvis ingen större förlust där bulgaren har sett något oinspirerad ut den här säsongen.


Det ska nämnas att Man Utd inte har slagit den här linan på hemmaplan vid alltför många tillfällen under den här säsongen där man har varit betydligt mer effektivt utanför Old Trafford, men ur den synvinkeln får motståndet i dagens match ses som lämpligt. Fulham har i snitt släppt in 2,7 mål/match över de 9 senaste ligaomgångarna och man har haft märkbara problem på egen planhalva även när försvarslinjen är samlad. Framförallt så är centrallinjen något trög och långsam där jag åter tror att man kommer få svårigheter med några av hemmalagets mer irrationella och produktiva spelartyper. Till det så går ”The Cottagers” inte upp mot något drömmotstånd idag där man internt står på 7 förluster i följd med enorma svårigheter här i Manchester. En bonus för hemmalaget som har varit spelledigt den här träningsveckan där van Persie, Rooney (skadade under säsongens gång) och Mata (ny i laget) har gått för fullt och jag förväntar mig att dessa herrar ska prestera.

Anser att United har ett bra läge till att, åtminstone tillfälligt, hitta vinnarspåret på nytt. Med en brist på övertygande prestationer här på Old Trafford så vill jag nog tro att man törstar en hel del efter en fullgod insats och även vid ett eventuellt tidigt mål så tror jag att man kommer gå hela vägen utan att slå av på tempot. Hemmalaget att stå för 3 mål framåt spelas med en medelinsats.

/Puyol