Premier League-fotbollen rullar vidare denna söndag med två matcher. Vi besöker Old Trafford den här gången när Manchester United har chansen att rycka ytterligare i toppen medan Everton jagar vidare på placeringarna bakom. Tror nog att båda lagen kommer bjuda upp i det här mötet, men där jag framförallt anser att bortalaget får den här matchen vid ett högst lämpligt skede, och spelet blir därefter.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester United – Everton
  • Spel: Everton över 1,5 mål
  • Odds: 3,25 @ Ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 17.00

Inför den 26:e ligaomgången har Manchester United skapat sig ett fantastiskt utgångsläge inför fortsättningen av ligaspelet. Serieledarna har en match mindre spelad och ett försprång på 9 poäng ner till närmsta lag i tabellen. Man är obesegrade i 13 raka ligamatcher, 11 av dessa har man vunnit och jag har extremt svårt att se hur man ska kunna tappa det här. Everton har stått för en minst lika imponerande prestation så här långt, iallafall om man jämför trupperna, och man lär nog bättra på placeringen från fjolåret. Man har faktiskt bra häng på Champions League-platserna då man endast har förlorat en av de 13 senaste ligamatcherna, men ska man kunna gå hela vägen så måste man öka vinstprocenten.

Man Utd kommer till spel utan Darren Fletcher. Frågetecken på Paul Scholes. Sir Alex Ferguson lär nog stå för en del rotationer i elvan, i övrigt. Everton saknar alternativ på högerbacksplats i form av Seamus Coleman och Tony Hibbert. Tveksamheter kring Marouane Fellaini tidigare i veckan, men managern David Moyes har uttalat sig optimistiskt om att han ska finnas med i startelvan.

Fjolårets möte på den här arenan slutade med spektakulära 4-4 där bortalaget hämtade upp ett underläge på 2 bollar i slutskedet, vilket i stora drag kostade United ligatiteln. Man möttes även i premiären för den här säsongen, en match som Everton vann med 1-0.

Manchester United har en hyfsat viktig match på onsdag. Dess legendariske manager, tidigare nämnde Sir Alex Ferguson, har uttalat sig väldigt negativt om matchtiden på den här bataljen, vilket jag har full förståelse för då man kommer ha en dags kortare återhämtningstid inför Champions League-åttondelen mot Real Madrid. Inget otroligt scenario om man väljer att ställa över ett par viktiga pjäser från start vilket har gjort att man är något mindre favoriter än vad som annars skulle vara fallet. Något jag tror stärktes i och med den enda konkurrenten till ligatiteln, grannen Manchester City, åkte på en ny poängförlust under lördagen – och där tror jag att dagens bortalag har sin stora chans.

När Everton har sin dag så har man skapat riktigt fina förutsättningar till att besegra samtliga lag i ligan, så även serieledarna som inte är något undantag. Man har även haft en vana att bjuda just dagens motstånd på några tuffa tester de senaste åren även om det inte har blivit några segrar alltför många gånger.

Tror dock att den fysiken som Everton kan leverera i boxen kan ställa till det även idag. Man Utd har, trots att man har sänkt snittet vad gäller antalet insläppta mål, inte sett överdrivet stabilt ut i de bakre leden över hela säsongen och jag tycker nog att man har kommit billigt undan ett par gånger på slutet, däribland senast mot Fulham och innan dess även i matcherna mot Southampton, Tottenham och Liverpool. Skulle sedan koncentrationen inte vara på topp idag med en något större uppgift några dagar bort så är dagens motstånd tillräckligt vasst för att ta tillvara på det. Tror att målvakten David De Gea kan tvingas till att spela en nyckelroll i den här matchen.


Om man skulle vara inne på den linjen att bortalaget kan hitta på något i det här mötet så lockar det här spelet mer än den raka bortasegern, för egen del, då jag har svårt att se dem avgå med 0-1 på Old Trafford. Men att man är med och bjuder till i en tillställning som kan ge ett antal målchanser känns dock inte alltför långsökt. Everton får den här tuffa bortamatchen vid ett tillfälle som kan passa dem väldigt bra. Bortalaget att stå för 2 mål spelas med insatsen strax under medel.

Sidospel, det jag hade tänkt mig i första hand i den här matchen (tyvärr, även min främsta tanke i gårdagens sena PL-match) spelas också med en mindre insats. Båda lagen gör mål 1,65 (Expekt) 2,5/10 units.

/Puyol