Premier League-fotbollen sparkas vidare där vi nu ger oss in på lördagens tredje spelobjekt. Old Trafford står som spelplats när Manchester United ska ta sig an Crystal Palace. Båda lagen är i stort behov av poäng där ”Eagles” behöver skapa distans till nedflyttningsstrecket mot ett United som har en hel del att hämta in på toppskiktet, och även om man får stå som rimliga favoriter idag så kommer man till spel med stora problem i försvarslinjen. Tror att vi kan ha ett par mål framför oss.

  • Match: Manchester United – Crystal Palace
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,60 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 16.00 8/11

Manchester United agerar alltjämt något ojämnt och pendlar i sina prestationer, vilket även syns till i poängproduktionen. Man såg ut att vara på gång under en period, men samtidigt så får man nog acceptera att Louis van Gaals lagbygge behöver sin tid med många nya spelare på ett antal positioner. De senaste 3 omgångarna har dock inte gett mer än två poäng där de något svårare uppgifterna har avlöst varandra där Chelsea hemma (United räddade en poäng på tilläggstid) följdes upp med Manchester-derbyt borta mot City, en match där Red Devils tvingades spela med en man mindre i över 50 minuter vilket hjälpte föga. Uniteds främsta problem hittills under säsongen har varit ett inte alltför synkat försvarsspel som har visat upp sina brister över hela banan där man endast har hållit nollan intakt i två (ett ytterst målsnålt Burnley borta samt ett något uddlöst QPR hemma) av 11 tävlingsmatcher. Man är dock oerhört slagkraftigt framåt med ett antal vassa poängspelare där Angel di Maria har varit briljant sedan han hämtades in från Real Madrid.

Hemmalaget kommer till spel utan Marcos Rojo, Phil Jones, Jonny Evans som går skadade samtidigt som Chris Smalling är avstängd. Även högerbacken Rafael står som ett frågetecken. Falcao, som inte riktigt har kommit igång ännu, och Ashley Young är inte heller tillgängliga för spel.

manu_200x200crystalpalace_200x200

Crystal Palace fick tuffast tänkbara start när managern Tony Pulis, som stod för en rejäl succé i fjol, hoppade av dagen innan premiären. Egentligen har inga större förändringar gjorts i spelet i överlag, men det kollektiva försvarsspelet har inte varit fullt så lika effektivt som det var under fjolåret, så likt motståndet har man sina svårigheter även här. Man står nu på rätt sida om strecket på bättre målskillnad än Leicester och man har nu ett par svaga resultat bakom sig där man inte har prickat in någon fullpoängare över de 4 senaste omgångarna. Mot West Brom tappade man segern på tilläggstid via en straffspark och senast åkte man på ytterligare en förlust i hemmamötet mot ett Sunderland som var väldigt skakat inför. Skulle man dock se något positivt i det hela så är det att man ändå producerar någorlunda framåt där inget annat lag i den undre halvan av tabellen har gjort fler (14 st) mål så här långt. Man har endast nollats i två (av 10) matcher, vilket är ett skapligt facit, och man har redan varit med om ett antal målrika tillställningar utanför Selhurst Park där det totala snittet ligger på 4 mål/bortamatch.

Bortalaget kommer till spel utan kaptenen Mile Jedinak, ett trist avbräck i den sittande mittfältspositionen. Wilfried Zaha är inte heller tillgänglig för spel i och med att han är inlånad från motståndet.


Funderade även på spelformen båda lagen att göra mål, men skulle hemmalaget ha en väldigt bra dag så kan man nog även lösa det här på egen hand. Manchester United har en hel del kvaliteter och ”fire power” framåt men kan i princip ha svårt att hålla nollan intakt mot samtliga lag i serien, för dagen med enorma problem i försvaret där en ny backlinje ska spelas på nytt. Spelar strax över medel på att vi får se minst 3 mål i matchen.

/Puyol