Landslagsuppehållet är över och de stora ligorna drar igång på nytt, så även en ännu spännande Premier League-omgång. Lördagen bjuder på 8 matcher där det hela inleds med en storfavorit i den tidiga matchen. Titelaspiranten Manchester United tar sig an nykomlingen Crystal Palace där förväntningarna är högt ställda på hemmalaget efter uteblivna resultat. Ett bra läge att studsa tillbaka och jag tror inte att man bränner den här chansen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester United – Crystal Palace
  • Spel: Hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ Expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 13.45 14/9

Manchester United och dess nya ledarskap i form av David Moyes har haft ett svårt spelschema under sin inledning. En flygande start har följts upp med desto tätare kamper mot topplag där lördagens motstånd får ses som mer lämplig om man vill hitta tillbaka till det vinnarspåret. Crystal Palace är tillbaka i finrummet efter att ha varit utanför i 8 år, där de inledande uddamålsförlusterna följdes upp med arbetsro efter att Sunderland slogs tillbaka inför hemmasupportrarna. Desto svårare uppgift väntar här med det regerande mästarlaget på menyn.

Manchester United kommer till spel utan Wayne Rooney , Phil Jones och Rafael. Nyförvärvet Maroune Fellaini går in i matchtruppen. Crystal Palace har en lång skadelista sedan tidigare, dock inget märkvärdigt i stort där fjolårets skyttekung Glenn Murray är långtidsskadad och borträknad sedan någon månad tillbaka. Frågetecken på nyförvärven Jerome Thomas och Jimmy Kebe, ett par andra nytillskott kan dock finnas med i elvan.

Van_Persie-Welbeck_2646696b

För första gången på drygt 6 år har United blivit nollat i 2 ligamatcher i följd. Nu möter man dock varken Chelsea eller Liverpool (borta) och känslan är att Crystal Palace kommer få sota för dessa missräkningar. Bortalaget, som inte får ledas av managern Ian Holloway från sidlinjen pga avstängning, har inte gjort sig känd för någon defensiv fotbollsfilosofi de gångerna han har fått chansen med ett lag i Premier League. Man släppte in 10 och 17 mål mer än de övriga nykomlingarna från fjolårets Championship (Cardiff och Hull) och säsongen 10/11 släppte hans Blackpool (även det nykomlingar vars sejour stannade på en säsong) in flest mål. Målvakts- och backbesättningen känns något tunn för den här nivån och här lär man testas.

Crystal Palace har i snitt släppt till drygt 13,6 avslut/match efter 3 omgångar där bland annat Stoke och Sunderland har stått för motståndet. Inte direkt de mest framstående och kreativa lagen framåt i ligan. Man Utd, fjolårets främsta offensiv, snittade 2,37 mål hemma på Old Trafford (endast ligaspel inräknat) förra säsongen och det här får ses som ett motstånd där möjligheterna till att ett sådant snitt lyfts får ses som goda. Även utan Wayne Rooney finns det spets och kvalitet framåt där bl.a. Danny Welbecks inledning har varit lovande.


United bör vara numret större, och skulle siktet vara rätt inställt så tror jag nog att det här kan bli en fin tillställning för ”The Reds”. Hemmalaget att stå för 3 mål eller fler.

/Puyol