Returmöte mellan Englands två giganter. Första mötet vann Manchester United med 0-1 på Stamford Brigde och det lär vara ett revanschsuget Chelsea som kommer på besök. Frågan är om dom har vad som krävs för avancemang?


Manchester United – Chelsea
Mitt tips: 1
Odds: 2.36 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Manchester gjorde en strålande första match på Stamford Brigde där man med nöd och näppe kunde vinna med 0-1 till slut. Chelsea borde fått en solklar straff i slutminutrarna men domaren vågade inte döma straff utan friade istället. Därför har Man Utd ett drömläge att ta sig vidare till semifinal.

På hemmaplan är man oerhört svårslagna och Chelsea måste vara riktigt bra för att kunna vinna här. Formen pekar spikrakt uppåt för United som har 6 raka segrar bakom sig nu. På hemmaplan är man uppe i 27 raka matcher utan förlust varav 24 av dessa är segrar. Man ståtar med 12 raka segrar och noterbart är att man hållit nollan i 8 av dessa segermatcherna. Försvaret är hur stabilt som helst hos United. Till den här matchen får man bara klara sig utan Darren Fletcher så man kommer med en helt intakt backlinje vilket kommer vara väldigt betydelsefullt idag. United vilade många spelare i helgens möte med Fulham och de som fick välbehövlig vila var Rooney, Van Der sar, Rio Ferdinand, Hernandez och Carrick.

Chelsea har inte imponerat på slutet. Formraden 2-2-1 är inget som imponerar på ett topplag i Premier League. Man har sett ovanligt dåliga ut nu på slutet och det fina passningspel man visade upp i början av säsongen verkar helt bortblåst. Man har svårt att skapa de chanser som krävs för att göra mål. Man har ofta mycket boll men felpassningar och dåligt rullande av bollen har ofta lett till att motståndarna kan bryta och få vassa kontringar mot dem och det är något som verkligen talar emot Chelsea idag då man möter världens kanske bästa lag på snabba omställningar. Även om man skapar mycket chanser så är det usla avslut och ineffektiviteten har verkligen blivit en börda för Chelsea nu på senare tid. Mot United i förra mötet skapade man inte många chanser men när man väl fick dem så tog man inte tillvara på dem. Samma var det mot Wigan nu senast då man med nöd och näppe vann med 1-0 efter en dåligt genomförd match. Man skapade många halvdana chanser men de riktigt vassa chanserna uteblev. Chelsea får till den här matchen klara sig utan David Luis som är cup-tied då han spelat med Benfica i cupen. Man har även fått tillbaka Alex så backlinjen är numera intakt med Ivanovic, Alex, John Terry och Cole.

Idag är vinst som gäller för Chelsea och även om det räcker med kryss för United så tror jag knappast man backar hem för att spela på resultat. Det är inte likt engelska klubbar att göra så. Jag tror full fart framåt för båda lagen även om inget av lagen kommer pressa högt från början så tror jag det kan underhållande fotboll ikväll. Det mesta lutar åt att Chelsea desperat kommer få kämpa för att vinna match under andra halvlek och United kommer försöka med snabba omställningar där en Rooney i toppform kommer göra allt för att knäcka Cech i målet. Chelseas ineffektivitet kontra svaga backlinje gör att det här spelet känns extra stabilt då United visat upp en härlig offensiv på senare tid med flera spelare i toppform.