Här har vi en riktigt spännande och het match i FA-Cupens kvartsfinal mellan Man United och Chelsea. ??


Manchester United – Chelsea

Spel: Manchester United -1 (Asian handicap)
Odds: 2.50 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 17.30

Manchester United har en tung vecka bakom sig där man åkte ur Champions League efter att ha förlorat på hemmaplan mot Real Madrid med 1-2. Det har varit mycket snack kring matchen hurvida Nanis röda kort var rätt eller inte. Hur som helst så lär det finnas oerhört mycket revanschlusta i United inför det här mötet då ”trippelchansen” är borta men man kan fortfarande vinna dubbeln då man med största sannolikhet vinner ligatiteln och eventuellt även FA-Cupen. Att det är en av seriens största rivaler som står för motståndet lär fungera som bra tändvätska för United och i mina ögon ska man ha mycket goda chanser att vinna den här matchen!

United leder ligan överlägset då serietvåan Man City är hela 12 poäng bakom dem nu med 10 matcher kvar att spela. Hemma i England är formen mycket bra för United som ståtar med 7 raka segrar och man är uppe i 20 raka matcher utan förlust nu! Enda poängtappen under dessa 20 matcherna har kommit på bortaplan för på hemmaplan har laget 14 raka segrar nu! Man har överlägsna hemmaraden 13-0-1 och 38-15 i målskillnad på dessa matcherna…

Motståndarna Chelsea stod för en riktigt svag insats i torsdags när man mötte Steaua Bukarest på bortaplan i Europa League och förlorade med 1-0. Man ställde visserligen inte upp med bästa laget men de som var på planen imponerade knappast. Nu möter man United på bortaplan och det lär funka som tändvätska för de flesta spelarna i laget men frågan är om det räcker? Chelsea har verkligen inte imponerat på mig den senaste tiden. Senast slog man WBA hemma i ligan utan att imponera och innan det Middlesbrough i FA-cupen. Före det fick man stryk av Man City på bortaplan med 2-0 och innan det fick man turligt 1-1 hemma mot Sparta Prag i Europa League. Jag tycker inte Chelsea når upp till normal standard under nye tränare Benitez som förövrigt är hatad av majoriteten av Chelseas fans. 

Nu ställs man mot ett heltaggat och revanschsuget United som mer än gärna kör över Chelsea här. Jag tror man lyckas och Chelseas spel på bortaplan den senaste tiden gör mig ännu mer säker på att United vinner det här utan några större bekymmer!


Rooney var petad mot Real Madrid i veckan,
får han revansch här tro?

Om man ser rent historiskt mellan lagen så har Chelsea ofta problem när de spelar på Old Trafford, precis som de flesta andra engelska lagen, då United har vunnit 5 av lagens 6 senaste möten på Old Trafford!

Man United vilar Ryan Giggs här och utöver honom saknas fortsatt Phil Jones och Paul Scholes.
Chelsea har inga skadebekymmer inför matchen då man endast har långtidsskadade spelare borta.