Kortare semester för egen del där jag redan nu väljer ett spelobjekt till den kommande omgången. Premier League tar spelledigt den närmsta helgen men sparkar igång på nytt under den efterföljande tisdagen och onsdagen. Först ut på Old Trafford, ett Manchester United som alltjämt är i gungning mot ett Cardiff som är minst lika desperata i sin jakt på poängen i de nedre regionerna av tabellen. Bortalaget befinner sig i en tuff position och kan få svårt att räcka till i slutändan, men anser nog att man kan klara av att åtminstone få fira ett mål mot ett motstånd som inte övertygar i sin defensiv.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester United – Cardiff
  • Spel: Cardiff över 0,5 mål
  • Odds: 2,15 @ Ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45 28/1

Manchester United fortsätter att agera något ojämnt i sina prestationer där man inte fick chansen att fira det eventuella trendbrottet mot Swansea särskilt länge. David Moyes har åter viss huvudbry efter en ny förlust, den här gången mot Chelsea trots en pigg start, där siffrorna skrevs till 1-3. I veckan måste man även vända ett underläge i semifinalen till Capital One Cup när Sunderland ska gästa Old Trafford på onsdag. De regerande mästarna har nu hela 14 poäng upp till Arsenal i serieledningen där man har förlorat 4 av de 5 inledande tävlingsmatcherna under det nya året.

Läget i truppen för hemmalagets del, senast i helgen saknades Robin van Persie, Wayne Rooney, Rio Ferdinand och Marouane Fellaini, återstår att se om någon av dessa lirare kan vara tillbaka i spel. Det står dock klart att kaptenen i mittlåset, Nemanja Vidic, kommer vara avstängd efter att ha synat det röda kortet i slutminuterna mot Chelsea. Patrice Evra utgick med en misstänkt muskelskada och ses som ett frågetecken.

Cardiff har, bortsett från ett avancemang i FA-cupen tidigt in på nyår, inte firat några större triumfer i ligaspelet där nykomlingen från den walesiska huvudstaden går väldigt trögt för dagen. Förluster i 5 av de 6 senaste Premier League-matcherna placerar nu laget allra sist i tabellen på sämre målskillnad än Sunderland och West Ham. Norrmannen Ole Gunnar Solkjaer, en firad målgörare hos motståndet under ett antal år tillbaka, har en svår uppgift framför sig som ny manager sedan Malky Mackay fick kicken. En programenlig förlust mot Uniteds granne, City, där man blev det 11:e laget i följd att inkassera ett nederlag på Etihad Stadium.

För bortalagets del, även där svårt att spekulera kring statusen i truppen dryga veckan från match. Endast Andrew Taylor var otillgänglig i mötet med Manchester City där man inte åkte på någon skada i den matchen.

JS31320264-6526142

Ole Gunnar Solskjaer, numera manager i Cardiff, återvänder
till Old Trafford där han gjorde sig känd som ”super sub”

Väljer att spela redan nu där jag anser att strax över dubbla insatsen, misstänker även en mindre sänkning (Bet365 gick från 2,2 till 2,0 strax efter slutsignalen på Stamford Bridge) när vi väl närmar oss match, på Manchester United att inte hålla nollan intakt känns någorlunda intressant på förhand. Man ser inte ut att vara bekväma i defensiven i dagsläget och man står även inför en rad frågetecken i backlinjen vad gäller tillgängliga försvarsspelare där man redan nu kan skriva av Vidics medverkan. Den kommande cupmatchen borträknad, United har endast hållit nollan intakt i 2 av sina 9 senaste hemmamatcher i ligasammanhang, man har framstått som överkomligt här hemma på Old Trafford där man har varit så starkt under föregående säsonger. Ifjol tappade man endast 9 poäng (trots att man släppte in minst ett mål i en majoritet av hemmamatcherna även då) på denna klassiska mark i sin väg till ligatiteln där man redan har tappat nästintill det dubbla antalet.

Tabellplaceringen till trots, läget är långt ifrån hopplöst för Cardiffs del som till exempel inte har mer än 6 poäng upp till Aston Villa på 10:e plats. Bortalaget har även, trots uteblivna resultat, börjat visa större skärpa framåt och kanske kan Solskjaer vara rätt man att utveckla det vidare när han nu ska göra sin fjärde match vid huvudansvaret. 2 mål gjorda i båda bortamatcherna mot Newcastle (cupen) och nu senast mot Manchester City, som i princip har varit omöjligt på sin hemmaarena, där ”The Bluebirds” hade 7 avslut på mål, vilket får ses som väldigt imponerande. I matchen som man nollades (West Ham hemma) skapade man väldigt mycket, vill nog tro att man kan skapa kvalitetschanser även här där man tidigare under säsongen, utöver tidigare nämnda Man City, har gjort mål på såväl Chelsea som Liverpool på bortagräs. Mötet på Cardiff City Stadium slutade 2-2.


Testar en insats strax över medel på Cardiff att göra minst ett mål i matchen. Spelet hittar ni under menyn ”målmarknader”.

/Puyol