Sakta men säkert börjar vi närma oss ett avgörande, 8 lag är kvar och kvartsfinalerna av Champions League inleds denna tisdag med spel i Manchester och Old Trafford. Ett för den här säsongen inte alltför övertygande United tar emot de regerande mästarna Bayern München där engelsmännen aldrig har varit ”underdogs”, sett till oddsfördelningen, till den här storleken på hemmabanan. Något man får ha viss förståelse inför där jag har svårt att se laget skapa särskilt mycket framåt – och spelet blir därefter.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Manchester United – Bayern München
  • Spel: Manchester United under 0,5 mål
  • Odds: 2,40 @ Ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20.45 1/4

Manchester United lyckades studsa tillbaka från den svidande derbyförlusten mot City med att besegra Aston Villa med 4-1. En bra prestation och välbehövlig insats för en pressad David Moyes i och med volymen på de kritiska rösterna som har höjts på slutet där de regerande Premier League-mästarna går knackigt på hemmaplan, vilket bidrar till att man kommer få extremt svårt att ta sig till den här turneringen nästa säsong. Viss skillnad i kvalitet på kvällens motståndare att jämföra med det man gick upp emot nu senast i helgen och man har all anledning till att vara orolig inför det här mötet om man jämför med hur man har gått mot de övriga topplagen i England där United endast har fått med sig 6 poäng av 33 möjliga (11 ligamatcher mot topp-6) så här långt in i säsongen.

Hemmalaget kommer återigen till spel utan Robin van Persie, hat-trick i den ena åttondelen, på topp. Holländaren störs alltjämt av en knäskada. Juan Mata är inte heller tillgänglig för spel medan Patrice Evra är avstängd. Frågetecken på Antonio Valencia, Chris Smalling och Rafael.

1930014_w2

Bayern München hade en väldigt framgångsrik säsong ifjol när trippeln säkrades (Champions, ligan samt den inhemska cupen) och går nu minst lika bra med alla möjligheter till att upprepa bedrifterna från förra säsongen. Bundesligan är redan säkrad och det rekordtidigt där man är hela 23 poäng upp på närmsta lag (Borussia Dortmund) vilket säger det mesta om hur pass överlägset man har varit. Josep Guardiola har tagit vid där Jupp Heynckes avslutade där katalanen kan ha utvecklat spelet ytterligare där tyskarna redan var väldigt trygga i sitt grundspel. Utöver ett antal ess framåt sitter man inne på ett av Europas absolut främsta och tätaste försvarslinjer. Man har kunnat förbereda sig väl till den här matchen där man ställde över massvis med ordinarie startspelare i helgens möte med Hoffenheim (3-3) där bland annat Starke fick ställa sig i målet medan van Buyten och Contento tog plats i backlinjen, inget vi kommer få se denna tisdagkväll.

Bortalaget saknar Dante som är avstängd, vilket innebär att Javi Martinez troligtvis flyttas ner i mittlåset. Thiago Alcantara blev knäskadad i helgen och blir borta ett tag framöver medan Holger Badstuber har varit borta hela säsongen.


Tyskarna att vinna mot noll var också ett tänkbart spelalternativ, men oddsen står varandra relativt nära där jag väljer att enbart gå på hemmalaget att gå mållöst/bortalaget att hålla nollan intakt. Manchester United, som alltså har strikern Robin van Persie otillgänglig för spel, kunde inte få en mer gynnsam lottning till åttondelen samtidigt som man drog en rejäl nitlott till den här kvarten. United hade stora svårigheter med grekiska Olympiakos och har inte varit den maktfaktorn man har vant sig vid här på Old Trafford där man har agerat något ängsligt emellanåt och även nollats vid ovanligt många tillfällen. Bayern har en väldigt fin förmåga i sitt sätt att vila på bollen och kommer troligtvis äga den större delen av innehavet där jag vill sätta ett visst frågetecken kring hur pass bekvämt engelsmännen, som jag misstänker kommer stå väldigt långt ner i banan i sina utgångspositioner, kommer vara med att i stort sikta in sig på spelvändningar med inte alltför mycket manskap framåt. Antalet kvalificerade målchanser för hemmalagets del borde vara lätträknade och hållas nere.

En insats strax under medel på hemmalaget att inte göra något mål i matchen.

/Puyol