Helgens Premier League-omgång sparkar igång på Old Trafford där vi har en intressant drabbning framför oss i den tidiga lördagsmatchen. Manchester United tar emot Aston Villa och även om båda lagen kommer från klara förluster så får de regerande mästarna alltjämt ses som det mer pressade laget. Återstår att se hur långt det räcker, men anser att gästerna mycket väl kan skapa tillräckligt för att åtminstone få med sig ett mål härifrån.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester United – Aston Villa
  • Spel: Aston Villa över 0,5 mål
  • Odds: 1,85 @ Ladbrokes
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 13.45 29/3

Manchester United fortsätter att stå för ojämna insatser och prestationer, och var föregående vecka bra med avancemang i Champions League samt en fullpoängare mot West Ham, så kunde den här veckan inte börja mycket sämre. En ny storförlust mot en rival här på Old Trafford, den här gången mot grannen City som städade hemmalaget på ett relativt behagligt sätt. Därmed har United hela 12 poäng upp till en plats som ger fortsatt spel i Europas finrum, en turnering man annars har prenumererat på.

Hemmalaget står utan ett par alternativ i försvarslinjen där Chris Smalling och Jonny Evans troligtvis inte hinner tillfriskna i tid för den här matchen. Även Robin van Persie är otillgänglig för spel pga skada.

Aston Villa följde upp den fina uppvisningen mot Norwich med att även besegra serieledande Chelsea efter en imponerande insats. Imponerande var dock inte den senaste prestation där ett tidigt ledningsmål förvandlades till storförlust i hemmamötet med Stoke. Åter ett steg bakåt för Paul Lamberts manskap som såg riktigt bra ut innan dess och man lider inte alltför mycket i tabellens mittenskikt där oerhört mycket ska till för att man ska kunna tappa sin position i Premier League.

Bortalaget har ett par långtidsskador sedan tidigare där Libor Kozak, Jores Okore och Charles N’Zogbia är strukna säsongen ut. Frågetecken på Karim El Ahmadi som utgick pga skada förra helgen.

web-manc-derby-3-getty Aston Villa v Stoke City - Premier League

Det ska bli intressant att se Manchester Uniteds reaktion på derbyförlusten och hur pass mycket energi man har råd att lägga ner på den här uppgiften med Bayern Munchen (Champions League) runt hörnet redan på tisdag. David Moyes är åter, eller i vanlig ordning, under viss press efter den sviktande prestationen i veckan där man spelade riktigt dåligt. I första hand väldigt anmärkningsvärt att man inte är den formen av maktfaktor som man har varit under många år här på Old Trafford där man endast har plockat 21 av 45 möjliga poäng i ligaspelet med förluster i 6 av 15 hemmamatcher, där man har släppt in minst ett mål i majoriteten av dessa matcher, så här långt in i säsongen. Man bemöts inte med samma respekt längre där motståndarna kan resa hit med större förhoppningar om att de kan få med sig något härifrån och jag tror inte på något undantag den här lördagen.

Av att döma efter prestationen senast, där man inte alls kom upp i nivå, kan Birmingham-gänget ha varit något för nöjda med de två föregående insatserna och får nu chansen att starta om på nytt där uppgiften kan vara någorlunda lämplig. Aston Villas spelsätt har fungerat bättre mot lag som är mer spelförande, att jämföra med mer tydliga svårigheter när de själva har tvingats ta på sig den rollen. Även anmärkningsvärt att man har gått bättre utanför Villa Park (poäng i 64 procent av bortamatcherna under den här Premier League-säsongen att jämföra med 43 procent hemma) där man har visat upp en förmåga att lyfta sig mot toppskiktet och spela med självförtroende. 10 poäng av 21 möjliga mot topp-4 får ses som ett skapligt facit där man gjort mål i 5 av 6 bortamatcher mot lagen som i nuläget placerar sig i den övre halvan av tabellen (topp-9). Man har väldigt mycket speed på flankerna och en riktigt fin striker inne i boxen att tillgå, vilket kan vara tillräckligt när laget får sina chanser att gå framåt.


Ett par spelbolag har börjat vandra nedåt på bortalaget och dess möjligheter, däribland via den här spelformen. Ladbrokes står dock alltjämt någorlunda bra och jag gillar bortalagets chanser till att skapa något här. Aston Villa att stå för minst ett mål i matchen spelas med en insats strax över medel.

/Puyol