Helgens Premier League-omgång sparkar igång med en stormatch. Vi har en speciell batalj framför oss, bl.a. efter en viss övergång som gjordes i somras. Förväntar mig en underhållande match men där mitt främsta fokus sätts på ett spel med en del magkänsla inblandat. Vi testar.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Man Utd – Arsenal
  • Spel: Över 5 kort
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 13.45

Efter 9 omgångar skiljer det 6 poäng mellan lagen där Man Utd placerar sig en poäng bakom serieledande Chelsea, just de lagen möttes i en seriefinal förra helgen, en strid United gick segrande ur efter diverse kontroverser. Det förändrar dock inte det faktum att det ser hyfsat bra ut inför fortsättningen och man har ett väldigt spännande lag den här säsongen där det har varit garanti för mål, 4 i snitt per match sett till ligan, dessvärre så har försvaret bidragit till det då det inte har varit sylvasst med mittlåset Ferdinand/Evans från start i majoriteten av matcherna.

Desto trögare har det gått för Arsenal om man ser till poängskörden och i nuläget placerar man sig på en 6:e plats i tabellen. Man har en riktigt fin bredd på mittfältet/anfallet efter ett par riktigt fina nyförvärv och jag förväntar mig att man kommer börja klättra inom kort. Dock lite frågetecken på formen efter 0-1 förluster både mot Norwich i ligan och Schalke i Champions League, där man sedan fick kriga långt i det sista för att slå bottenlaget QPR med uddamålet.

Inget nytt på skadefronten för Uniteds del. Vidic, Jones och Smalling, alternativ till backlinjen, är skadade sedan tidigare. Kagawa likaså. För Arsenals del så har Wilshere och Sagna som bekant stått för sina efterlängtade debuter. Szcezsny, Gervinho, Diaby, Gibbs och Rosicky står dock på skadelistan. Oxlade-Chamberlain testas under matchdagen.

Robin van Persie möter sitt gamla lag för första gången sedan övergången

Innan Manchester City och Chelsea, var det i stora drag dessa två lag som prenumererade till plats 1 och 2 i Premier League under början av 2000-talet. Medan United har hållit jämna steg med de lagen i den absoluta toppen så har Arsenal halkat efter och det har gått ett flertal år utan titlar för ”Gunners” del. En tydlig signal på detta maktskifte var i somras när lagets målkung och kapten, Robin van Persie, bestämde sig för att skriva på för rivalen från Manchester. En aspekt som jag tror kommer bädda för att det blir än mer känsloladdat denna lördag.

Med en del spänningar i luften och en matchbild som förväntas bli väldigt intensiv, kommer vi få se skönspel kombinerat med kamp. Tror framförallt att bortalaget kommer vilja markera redan från start och det är inte alls omöjligt att en liten tryckare på ”RvP” under inledningen kan sätta nivån.

Matchen kommer dömas av Mike Dean. Inte mer kortglad än någon annan, men samtidigt inte den som är rädd för att skicka upp korten heller. De senaste åtta Premier League-matcherna lagen emellan har bjudit på 7, 6, 5, 4, 1, 9, 5 och 7, dvs endast en riktigt kortsnål match.

___________________________________________________________________________

Spelar på att det blir över 5 kort (hittas under ”antal kort – asian”) 2-vägs, dvs att det ska bli minst 6 kort i matchen. Insatsen tillbaka om det blir exakt 5 kort i matchen. Spelet hämtas alltså från Bet365, där ett rött kort räknas som 2 st till antalet.

Kör på ytterligare ett par spel:
Över 2,5 mål (Betsafe) 3,5/10 units
Thomas Vermaelen (kortspel) 3,90 (Nordicbet) 1,5/10 units
Mikel Arteta (kortspel) 4,00 (Expekt) 1/10 units
Jonny Evans (kortspel) 3,55 (Nordicbet) 1/10 units

/Puyol