Tungviktsmöte i engelska Premier League, när guldfavoriten Manchester United tar emot ett problemfyllt Arsenal. Jag har hittat ett spelvärt odds på matchen, häng med!


Match: Manchester United – Arsenal
Tips: 1:a (-1 AH)
Odds: 1,84 @ Pinnacle
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 2011-08-28 17:00

Analys:

Manchester United har hittills kammat full pott i ligan, efter bortaseger mot W.B.A. med 2-1, som sedan följdes upp med en defilering av Tottenham på hemmaplan, där siffrorna slutligen skrevs till 3-0. Trots att man lider av skadeproblem i backlinjen, då både Ferdinand och Vidic saknas, så har man fullt godkända ersättare i Evans och Jones. Dessutom tror jag att nollan mot Tottenham var extremt viktig för De Gea, då han fått en del kritik för ett par svaga ingripanden tidigare. Offensivt är laget i harmoni. Man har två vassa flanker med Young och Nani, samtidigt som Cleverley går från klarhet till klarhet på det offensiva innermittfältet. Frågan man ställer sig om anfallet är vem som startar bredvid Rooney: Är Hernandez tillbaka från hjärnskakningen eller får Welbeck (målskytt senast) åter chansen från start?

Arsenal, ja. Vart börjar man? Cesc Fabregas lämnade laget för att återvända hem till Barcelona. Nyligen så lämnade Samir Nasri för att erhålla feta lönecheckar och en större chans att utmana om titlar genom spel i Manchester City. På skadelistan finns dessutom Gervinho, Squillaci, Wilshere och Song, samtliga spelare som går rakt in i startelvan. Dessutom har man inlett seriespelet på ett föga övertygande sätt: 0-0 borta mot Newcastle samt förlust 0-2 hemma mot Liverpool förra helgen. I veckan vann man dock borta mot Udinese med 2-1, ett lag som dock ej ska jämföras med United.

Jag tror att hemmaplan, form och bättre trupp avgör mötet. Tror att de tar ännu en övertygande seger mot ännu ett London-lag. Ska vi säga en repris, 3-0?

God spellycka,
/Blixt