Med lördagen avklarad så fortsätter vi på samma tema med Premier League-fotbollen där vi nu ska rikta blickarna mot Old Trafford och helgens toppmöte. Manchester United tar emot Arsenal i det som har bjudit på några klassiska möten de senaste åren där vi hoppas på en välspelad match även den här gången. Med en någorlunda viktig placering att slåss om, och sett till vad det här mötet har varit ur ett historiskt perspektiv, så lockas jag främst av det disciplinära med en domare som kan vara lämplig för uppgiften. Kortleken testas.

  • Match: Manchester United – Arsenal
  • Spel: Över 5 kort (asian)
  • Odds: 1,875 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 17.00 17/5

Manchester United var, tillsammans med dagens motstånd, ett av Premier Leagues främsta formlag under en period där man vann 9 av 11 ligamatcher strax efter årsskiftet och framåt. Det som såg ut som en någorlunda behaglig position bland topp-3, och en direktplats och ett återtåg tillbaka till Champions League, har dock inte gått inte riktigt gått i lås och inför förra helgens uddamålsseger borta mot Crystal Palace hade man förlorat 3 matcher i följd och det utan att lyckas göra något mål. Vill man undvika en kvalplats måste man fortsätta på vinnarspåret då man, utöver att man har en match mer spelad, placerar sig 2 poäng bakom Arsenal på tredjeplatsen.

Hemmalaget har dessvärre ett avbräck framåt där Wayne Rooney saknas. Även Michael Carrick stryks sedan tidigare, likt Luke Shaw och Rafael. Frågetecken på Jonny Evans. Positivt dock att Robin van Persie, vilket lär krydda det här mötet en aning, samt Marcos Rojo åter är tillgängliga för spel.

Arsenal var också inne i en lysande period där man, utöver en plats i finalen till FA-cupen, med en fantastisk resultatrad där man hade tagit 28 poäng av 30 möjliga från sina 10 föregående ligamatcher inför hemmamötet med Swansea. Man lyckades dock inte förvalta sina målchanser och föll till slut via matchens enda mål, och därmed har målsättningen om att vara det laget som närmast placerar sig bakom ligavinnande Chelsea fått sig en törn. Man har dock alltjämt direktplatserna till Champions League i sina egna händer där man, trots förlust här, klarar sig via full pott i sina 2 återstående hemmamatcher.

Bortalaget har endast den fd United-spelaren Danny Welbeck otillgänglig för spel pga skada. Även tveksamheter kring Aaron Ramsey vars status kommer testas under helgen.

manu_200x200arsenal_200x200

Innan Chelsea och Manchester City samt deras utökade ekonomiska resurser var det här stundtals det hetaste toppmötet i England under tidigt 2000-tal, något som även går att syna i hur en majoritet av tillställningarna har sett ut där det har varit ett antal heta drabbningar. Mycket står på spel om man vill undvika en kvalplats till Champions League och hemmalaget är nog aningen revanschsuget efter att ha förlorat en FA-cupmatch här för 2 månader sedan. Hela 10 kortpoäng (ett rött kort räknas som 2 till antalet hos Bet365) blev det den gången, och även om jag nödvändigtvis inte tror på ett lika aggressivt möte nu så kan man nog ändå passera halva det antalet. 7 av de 9 senaste mötena de båda lagen emellan har landat på minst 5 utdelade kort.

Mike Dean, som är en av ligans mest anlitade domare på 28 matcher under den här säsongen, står som huvuddomare i den här matchen. Han är den som har delat ut flest gula- respektive röda kort på 122 respektive 8 st under säsongens gång – ett snitt på ca 4,6 kort per match vilket är förhållandevis högt. Även om han emellanåt kan hålla en relativt hög toleransnivå så kan han även välja att börja vifta relativt tidigt, något som kan bli fallet i en match av den här karaktären där båda lagen kan vara ute efter att sätta tonen tidigt.


Överspelet på antalet kort synas med en gardering. Minst 6 utdelade kort i matchen, med insatsen åter vid exakt 5 kort, spelas med en medelinsats.

/Puyol