Helgens höjdpunkt hämtas från Old Trafford, och det en rejäl sådan när det vankas match mellan de regerande mästarna och serieledarna. Manchester United tar emot Arsenal i en gammal klassiker som känns än mer spännande nu på många år. Väljer att testa en spelform som har varit användbar under föregående möten.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League
  • Match: Manchester United – Arsenal
  • Spel: Över 5,5 kort
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 17.10

Manchester-laget i rött har, efter en något seg inledning, eventuellt börjat hitta rätt igen där man har spelat in 10 poäng av 12 möjliga över de 4 senaste ligamatcherna där man även har börjat hitta målet. I och med det börjar man återigen närma sig toppskiktet där en ny seger här innebär att man klättrar upp bland topp-6. Relativt positivt i överlag där man även går bra i Champions League-gruppspelet, en poäng borta i Baskien funkade när ett par ordinarie startspelare ställdes över.

United saknar Danny Welbeck som ett alternativ i anfallet. Frågetecken på Rafael och Jonny Evans som alternativ till backlinjen.

robin-van-persie-arsenal-manchester-united-guard-of-honour-emirates-stadium_2936797

Arsenal har gjort mer än att imponera så här långt, där man något överraskande toppar tabellen – iallafall om man ser till den där mörka hemmapremiären mot Aston Villa som förlorades med 1-3. Sedan dess har man gått obesegrat med vinster i 8 av 9 matcher där man har chansen att utöka avståndet till Liverpool som skuggar strax bakom. Likt motståndet har man också ett positivt utgångsläge i sin Champions League-grupp, med aningen svårare motstånd, där man knep en bra skalp borta mot Dortmund i veckan.

Gunners har ett par skador sedan tidigare, om än inga större nyheter. Theo Walcott, Lukas Podolski, Alex Oxlade-Chamberlain, Abou Diaby och Yaya Sanogo är ännu inte spelklara. Tveksamheter kring Mathieu Flamini och Jack Wilshere på det centrala mittfältet, där den förstnämnde är närmast spel enligt rapporter.


Spelar på antalet kort i matchen, i vanlig ordning hos Bet365 där ett rött kort, oavsett om den uppstår direkt eller efter dubbla varningar, räknas som två kort till antalet. Dagens match döms av ligans yngsta domare, Michael Oliver, som har varit mer flitig med korten under den här säsongen att jämföra med föregående år. 25 gula kort på 6 Premier League-matcher så här långt. Hans snitt på dryga 4 kort/match under upptakten kan nog vridas upp en aning om man ser till historiken till och betydelsen av den här matchen.

Ett par år tillbaka så var det här länge det ursprungliga stormötet där det var dessa lag som prenumererade på ligatitlarna innan Chelsea och Manchester City började växa sig starkare. Den här gången reser Arsenal till Manchester i form av serieledare på väldigt många säsonger, där United som placerar sig hela 8 poäng bakom bör vara mer än intresserat av att sätta ner foten. Dessa möten brukar bli väldigt intensiva där finliret kombineras med kamp. De 10 senaste Premier League-matcherna de båda lagen emellan har landat på 9, 9, 7, 6, 5, 4, 1, 9, 5 och 7 kort. Nämner en del om karaktären på dessa möten där endast en match har varit riktigt snål med korten. Hör även till att Robin van Persies, fd Arsenal-kapten och numera en firad målgörare hos hemmalaget, inblandning alltjämt känns väldigt intressant till dessa matcher.

Spelar på att det blir minst 6 kort (över 5,5 kort) i matchen.

Övriga spel i matchen:
Över 2,5 mål
1,75 (Ladbrokes) 2/10 units
Mathieu Flamini att få ett gult kort 2,30 (Betsafe) 1/10 units
Jack Wilshere will get booked 2,80 (Nordicbet) 1/10 units

/Puyol