Fortsätter på den inslagna vägen med att tidigt blicka fram mot det som komma skall i helgen när Premier League-fotbollen återigen ska sparkas igång. Ny match på Etihad Stadium där Manchester City ska ta emot West Ham där hemmalaget bör vara något revanschsuget efter den tråkiga inledningen på Champions League-gruppspelet. Serieledarna kan mycket väl vinna det här, men jag vill ändå ge gästerna goda möjligheter till att åtminstone få fira vid ett tillfälle.

  • Match: Manchester City – West Ham
  • Spel: Bortalaget över 0,5 mål
  • Odds: 1,72 @ Expekt
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 18.30 19/9

Manchester City återgår till ligaspelet efter att, i vanlig ordning, ha misslyckats med att uppnå ett resultat i Champions League efter att ha tappat en ledning – återstår att se hur det påverkar laget inför den här uppgiften för på inhemsk mark har man inlett fantastiskt. 5 raka vinster och 11-0 i målskillnad där man tidigt har seglat upp som en urstark kandidat till ligatiteln. Anfallsspelet flyter på, där Sterling och nu även de Bruyne har förstärkt, och försvarsspelet har varit övertygande där man har varit väldigt effektivt på att styra undan allt hittills. Ett bakslag dock att lagkaptenen Vincent Kompany, som har höjt sig till den här säsongen och varit oerhört stabil i mittlåset, utgick i veckans CL-match mot Juventus. Ett minus om han uteblir nu och ytterligare någon match då ett nytt mittbackspar måste spelas in då han har varit en av de främsta orsakerna till att man har hållit nollan intakt så här långt.

Hemmalaget kommer, förutom frågetecknet på Kompany, till spel utan Pablo Zabaleta samt Gael Clichy som saknas sedan tidigare som alternativ på ytterbacksplatserna. Nyförvärvet Fabian Delph är inte heller tillgänglig för spel.

mancity_200x200westham_200x200

West Ham tog, trots betydligt mer meriterande vinster tidigt in under den här säsongen, kanske sin viktigaste fullpoängare under veckan i det som även var en riktigt fin prestation över hela banan och i 90 minuters tid. Säsongens första hemmaseger plockades i mötet med Newcastle och Slaven Bilics manskap visar att man är svårt att handskas med när man väl går upp i ledning, och nu har man även rätat ut ett par frågetecken där man tidigare har haft svårt att föra spelet på hemmaplan mot lag man ska kunna besegra – dock något man inte behöver bekymra sig över här på Eastlands. Nu kan man återgå till att ha sina utgångspositioner längre ner i banan för att sedan ställa om och ta vara på sina möjligheter via fasta situationer, där man är tungt i luftrummet. Men att ”Hammers” redan har hunnit stå för 11 mål, vilket lika många som motståndet, är väldigt imponerande och det är alltjämt via det man har lyckats utföra från ”open play”. Dimitri Payet har visat sig vara ett briljant nyförvärv och han lyckas skapa väldigt mycket antingen för sig själv eller för sina lagkamrater när han får yta rättvänd med boll, en möjlighet som borde uppstå vid ett fåtal tillfällen mot ett offensivt City.

Bortalaget borde komma till spel med nästintill samma trupp som senast, undantaget Angelo Ogbonna som utgår från mittlåset. Frågetecken på Alexandre Song och Mauro Zarate medan Enner Valencia och Joey O’Brien saknas sedan tidigare.


City har visserligen hållit nollan intakt (i ligaspelet) hittills, men kanske är West Ham det laget att bryta den sviten under en Champions League-vecka där spelschemat tätnar. Hammers har gjort mål i samtliga matcher hittills och än mer noterbart att hälften av målen har slagits in i bortamatcherna mot Liverpool och framförallt Arsenal där jag menar på att lagets spelsätt framåt inte ska hämmas av den här typen av uppgifter. Jag tror nog att man kommer få ett par möjligheter här. Bortalaget att göra mål i matchen spelas strax över medel.

/Puyol