Manchester City ställs mot ursvaga West Ham på sin hemmaplan medan Sunderland tar emot Manchester United i den andra matchen. I mina ögon finns det en solklar vinnare och vi får nästan två gånger pengarna för dem. Jag kliver in med ett maxspel!

Vinnare av Engelska ligacupen:
Spel: Manchester City
Odds: 1.90 @ Expekt
Insats: 10/10
Spelstopp: 7 januari klockan 20.45

Man City är starka för dagen och ligger på andraplats i tabellen med 1 poäng upp till Arsenal. Man ser nästan oslagbara ut för dagen och när man mötte serieledarna Arsenal på sin hemmaplan så vann man med hela 6-3! Nu ställs man först mot ett ursvagt West Ham och i en final väntar ursvaga Sunderland eller värsta rivalerna Man United så motivationen lär det inte vara något fel på. Man luftar ofta laget i denna cupen och det behöver inte vara fel för det finns många duktiga spelare på bänken som mer än gärna kliver fram i dessa matcherna och visar att man vill vara med i startelvan i Premier League. Jag tycker man är berättigad favorit och 1.90 gånger pengarna är i mina ögon väldigt spelvärt då jag rankar laget flera klasser bättre än Man United som är främsta motståndarna till det här spelet. När lagen möttes i ligan för ett par månader sedan så körde Man City över United fullständigt och spelade ut dem efter noter, framförallt i första halvlek vad man dominanta. 

West Ham är inne i en riktigt tuff tid då man är på väg att ramla ur Premier League då man för dagen ligger näst sist i tabellen. Formen är för dagen genomusel med 1 seger, 2 oavgjorda och 5 förluster på lagets 8 senaste matcher. Man har under säsongen dragits med en mängd skador på diverse nyckelspelare i laget och de som hållit sig hela har underpresterat rejält. Jag tror samtliga människor inom klubben hellre ser att laget prioriterar ligan och håller sig kvar än att lägga full kraft på ligacupen. Nu ställs man dessutom mot ett formstarkt Man City så det känns lite som ”mission impossible” för West Ham. Jag tror man åker ur med dunder och brak och Man City blir klara för final!

man-city-celebrate_2765762b
Man City vinner ligacupen i finalen mot Man United!

Sunderland
är i samma sits som West Ham då man är jumbo i tabellen och måste satsa allt man har har på ligaspelet för att klara nytt kontrakt. Formen är riktigt dålig  för Sunderland också som ser svaga ut för dagen. Man har bra grundkapacitet och på hemmaplan är man svårspelade så visst kan man störa Man United som inte heller ser så starka ut för dagen. Men skulle man slå ut dem så väntar Man City i finalen och jag kan inte se hur man ska kunna rubba dem. Sunderland är i mina ögon inget hot mot Man City!

Man United ser svagare ut än på många, många år och i ligan innehar man en usel 7:e plats. Det går inte känna igen laget med Moyes som tränare och känslan är att han inte är rätt man att motivera spelarna likt Alex Ferguson kunde på ett helt unikt vis. Man vinner inte längre de jämna matcherna med ett mål i slutet som man ofta gjorde föregående säsonger. Nu får man kämpa för att ens nå champions league kommande säsongen och det är en ny känsla hos spelare i United som är vana att slåss för titeln år efter år. Man har visserligen fin form med många segrar den senaste tiden men frågan är hur man prioriterar ligacupen?

Mina tankar:
Man City är det bästa laget av de fyra som är kvar och de har en ”enkel” lottning då man ställs mot West ham som är inne i en ruggig formsvacka för dagen. Finalplatsen är klar i mina ögon och där väntar ett Sunderland eller Man United som givetvis måste fokusera på ligaspelet då de antingen kan ramla ur eller missa Champions league plats. Man City har givetvis en Premier League titel att slåss om men lagets trupp är bred och jag är föga oroad över motståndarna. Man är ett par nivåer starkare än de lagen som är kvar och det gör att jag kliver in med ett maxspel här!