Fortsätter snurra på helgens Premier League-omgång som innehåller två matcher denna söndag, här med spel på Eastlands. Ett möte mellan två lag som bör ha betydligt högre ambitioner än dagens tabellplaceringar där Manchester City och Tottenham ska göra upp om värdefulla poäng. Lutar mig mot ett anfallsspel som har varit mer än välfungerande på den här arenan och spelet blir därefter.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester City – Tottenham
  • Spel: Manchester City över 1,5 mål
  • Odds: 1,72 @ Ladbrokes
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 14.30 24/11

Manchester City kom till spel inför mötet med bottenlaget Sunderland med relativt goda förutsättningar med två briljanta insatser i ryggen, men trots det lyckades man inte ordna något resultat där matchen förlorades med 1-0. Det svaga bortaspelet hänger alltjämt kvar och kommer kosta laget de bättre placeringarna i toppen om man inte lyckas vända den trenden. Trots det kan man ta ett rejält kliv uppåt i tabellen via en ny hemmaseger där man har gått väldigt starkt på Etihad Stadium så här långt.

Hemmalaget får återigen klara sig utan Vincent Kompany, David Silva och Stevan Jovetic.

138607898_everton_460156b

Tottenham placerar en poäng före dagens motstånd och har tillskillnad från dem exakt samma poängskörd hemma som borta i ligaspelet. Desto mer bekymmersamt har det varit med målproduktionen där man har haft svårigheter med att förvalta sina chanser, något som var än mer påtagligt under 0-1 förlusten hemma mot Newcastle innan landslagsuppehållet. Man nollades även i matchen innan dess där endast två bottenlag har gjort färre mål än Spurs under pågående säsong. Positivt dock att försvarsspelet sitter, det här dock ses som säsongens tuffaste test hittills.

Bortalaget kommer till spel utan Christian Eriksen och Danny Rose.


Väljer att främst gå på Citys anfallsspel, speciellt nu när kapten Kompany alltjämt saknas på mittbacksplats. Jesus Navas kvickhet ersätter David Silvas kreativitet, vilket jag inte ser som någon större nackdel nu när en liknande spelartyp i Samir Nasri har sett bra ut. Det svaga bortaspelet till trots, här på hemmaplan har man gått ruskigt starkt, så även rent med full pott under säsongsinledningen där 15 av de totalt 19 poängen har spelats in. Ser man till målproduktionen så har man gjort 4 (Newcastle), 2 (Hull), 4 (Manchester United), 3 (Everton) och 7 (Norwich) mål. Räknar man in Champions League och cupspel så adderas ytterligare 1 (Bayern Munchen), 5 (CSKA Moskva) och 5 (Wigan) mål. I och med det snittar man nästan exakt 4 mål/hemmamatch så här långt, vilket är ett lysande facit. Man har visat upp en förmåga till att förvalta en bra procent av sina avslut där kombinationen Agüero/Negredo (bilden) har varit sylvasst. Tottenham har endast släppt in ett mål under säsongens fem inledande bortamatcher, samtidigt så har spelschemat varit relativt bekvämt i överlag. Här är det även troligt att motståndet kommer äga större delen av kommandot med boll i farliga ytor. Troligt att Vertonghen, återigen, tvingas ut på vänsterkanten vilket jag anser inte är optimalt för centrallinjen.

Överspelet på hemmalaget testas, Manchester City att göra minst två mål i matchen spelas med en insats strax över medel.

/Puyol