Landslagsuppehållet är över för det här året där vi nu kan sikta in oss mot ännu en Premier League-lördag med, förhoppningsvis, ännu en helg med bra fotboll. Ett antal intressanta matcher på menyn även den här gången där vi först inleder med spel på Eastlands där Manchester City ska ta sig an Swansea. Här vill jag nog ge bortalaget något bättre möjligheter till att inte behöva resa hemåt tomhänt, men jag väljer att stanna på ett mål.

  • Match: Manchester City – Swansea
  • Spel: Bortalaget att göra mål
  • Odds: 1,61 @ Betsafe
  • Units: 7,5/10
  • Spelstopp: 16.00 22/11

Manchester City är alltjämt med i tabelltoppen, men står trots det inte riktigt att känna igen från fjolåret. De regerande mästarna är redan hela 8 poäng efter Chelsea och riskerar att missa ett avancemang förbi gruppspelet i Champions League. Faktum är att City nu endast har vunnit en av sina 6 senaste tävlingsmatcher där 2-2 mot ett QPR i tabellens nedre regioner fick ses som en viss missräkning inför landslagsuppehållet. Man är inte i närheten av lika flytande och vägvinnande i sitt spel här på Etihad Stadium, att jämföra med fjolåret, där man inte har samma stäm på anfallsspelet där i princip endast Sergio Aguero har levererat bland de offensiva pjäserna. Det har nog även haft sin påverkan på hur försvaret har stått upp där man kan agera förvånansvärt håglöst med jämna mellanrum.

Hemmalaget kommer till spel med frågetecken på kaptenen i mittlåset, Vincent Kompany, vilket hade varit ett visst avbräck i försvarslinjen. Sedan tidigare saknas David Silva, Aleksandar Kolarov och Edin Dzeko.

mancity_200x200swansea_200x200

Swansea står nu som ett etablerat Premier League-lag och har nu levererat sin främsta inledning sedan man välkomnades in i finrummet. 18 poäng innebär att man är med i toppskiktet, i nuläget på en plats som betyder spel i Europa till nästa säsong, och även om jag har väldigt svårt att se laget hålla poängskörden uppe till den graden så är en respektabel tabellplacering alltjämt i sikte. Man har nu skakat av sig en sämre period, efter att ha startat på ett ruskigt effektivt sätt, där man nu har plockat 7 poäng från sina 3 senaste ligamatcher. Arsenal besegrades senast hemma på Liberty Stadium där man vände ett underläge till vinst under den avslutande kvarten, och det utan att egentligen stå för någon märkvärdig prestation. Helhetsintrycket var dock stabilt där man har ett antal potentiella poängspelare framåt.

Bortalaget saknar Federico Fernandez samt Ashley Richards som alternativ till backlinjen medan Nathan Dyer står som ett frågetecken.


Man City är faktiskt inte mer än 3 poäng före dagens motstånd, har en oerhört viktig Champions League-match den kommande veckan att tänka på, agerar något osäkert för stunden, att jämföra med hur pass bra man kan vara, och skulle inte anfallsspelet klicka så kan man riskera att bränna ytterligare en fullpoängare. Jag väljer dock att endast gå på ett bortamål. Manchester-laget i ljusblått har hunnit spela 10 tävlingsmatcher på hemmaplan där man endast har hållit nollan intakt vid två tillfällen: Mot Championship-laget Sheffield Wednesday i cupen samt United i Manchester-derbyt där motståndet tvingades spela med en man mindre i drygt en timme. I anfallsväg, i en match där man kan få större ytor att ställa om på, har Swansea (som redan har hunnit måla borta mot Chelsea, Manchester United och Liverpool på bortaplan under den här säsongen) ett någorlunda tryggt grundspel och spelartyper i form av oerhört kvicka wingers som kan göra sina gubbar i en-mot-en situationer samt en striker i Wilfried Bony som inte behöver alltför många lägen inne i boxen för att kunna förvalta dem.

Spelar en insats över medel på bortalaget att stå för minst ett mål i den här matchen.

/Puyol