Premier League-omgången fortsätter med ytterligare ett par matcher denna söndag, nu med fler tungviktare i spel, däribland här på Eastlands. Manchester City tar emot Swansea där det återstår att se vad bortalaget kan hitta på för att bryta hemmalagets starka trend – tror dock att maktfaktorn står sig även idag.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester City – Swansea
  • Spel: Manchester City -1,5
  • Odds: 1,875 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 17.10 1/12

City studsade snabbt tillbaka från det svaga resultatet på Stadium of Light (Sunderland) där man svarade upp för ytterligare en magisk prestation hemma i Manchester. Förkrossande 6-0 på Tottenham som inte hade mycket att sätta emot med firma Aguero/Negredo i fortsatt toppform. I veckan hann man även med en ny hemmaseger mot tjeckiska Viktoria Plzen där siffrorna skrevs till 4-2. Ingen större insats i en match som inte hade någon vidare betydelse där ett antal spelare vilades. Det tveksamma bortaspelet får ses som den stora boven till att man inte placerar sig högre upp i tabellen, vill det dock sig väldigt väl så kan man vara det laget som närmast skuggar Arsenal i toppen om övriga resultat går Citys väg denna söndag.

Mittbacken Matija Nastasic är ny på hemmalagets skadelista där kaptenen Vincent Kompany, David Silva och Stevan Jovetic ingår sedan tidigare.

sergio-aguero_2744287b

Swansea, vars cupframgång ifjol sköt laget vidare till Europa, har agerat något ojämnt så här långt och inte stått för någon lysande inledning. Man har sin plats i mittenskiktet av tabellen även om avståndet nedåt inte är alltför stort. I överlag dock positiva resultat efter förlusten i det walesiska derbyt (Cardiff) med seger senast mot Fulham, borde även ha blivit samma utgång innan dess om man inte hade fått en högst tveksam straff emot sig på tilläggstid i mötet med Stoke. Ett nästintill ordinarie lag besegrades med uddamålet så sent som i torsdags när spanska Valencia gästade i Europa League-spelet, en ännu tuffare uppgift väntar dock idag.

Bortalaget har viss problematik framåt där både Miguel Perez Cuesta (Michu) och Wilfried Bony är otillgängliga för spel pga skador. Angel Rangel och Garry Monk stryks som alternativ till backlinjen.


I föregående matcher, med Manchester City hemma på Etihad Stadium, har jag främst valt att fokusera på lagets anfallsspel och enbart deras prestationer framåt. I synnerhet nu när Kompany har saknats i mittlåset. Till dagens match saknar dock bortalaget sina främsta avslutare framåt, där potentiella mål och vilar på bland annat Michu och Bony. Rättvända med boll kan ett par kvicka fötter hota centralt, tror dock inte att dessa ytor kommer finnas där alltför ofta. Swanseas spel är inte lika vägvinnande att jämföra med fjolåret där man inte kommer få utrymme till att rulla runt bollen på ett lika behagligt sätt. Samtidigt så har hemmalaget visat upp en förmåga till att få grepp om dessa tillställningar tidigt. Manchester City, som har vunnit 38 av sina 44 senaste hemmamatcher i ligasammanhang, har spelat 10 tävlingsmatcher här på hemmaplan under pågående säsong, liga och cupspel inräknat. Resultatet har varit fantastiska 41 mål framåt där man har slagit sina motståndare med minst två måls marginal i samtliga matcher med undantaget Bayern Munchen i en Champions League-match som förlorades. 26-2 står som målskillnad i ligaspelet där jag återigen vill tro att man kan producera mål framåt.

Bet365 sticker ut något i nuläget att jämföra med ett par andra spelbolag (Ladbrokes, Unibet, Betsafe, Expekt) som placerar sig under 1,75 på detta handikapp. Manchester City att vinna ytterligare en hemmamatch med minst två måls marginal, strax över medel.

Testar även minimum på att man lyckas hålla upp sitt målsnitt på 4/hemmamatch:
Hemmalaget över 3,5 mål 4,00 (Expekt) 1/10 units

/Puyol