Vi närmar oss avspark till en ny Premier League-omgång som bekant kommer bjuda på en hel del spänning nu när vi närmar oss slutet. En fin tillställning inleder helgens spelande när vi beger oss till Eastlands och Etihad Stadium där ett Manchester City i jakt på ligatiteln ska ta sig an ett giftigt Southampton. Det ska inte direkt ses som orimligt att hemmalaget kommer stå som segrare i slutändan, men tror likväl att man kommer få kämpa för de 3 poängen där man i första hand kan få svårigheter med att freda sitt mål.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester City – Southampton
  • Spel: Southampton att göra mål
  • Odds: 1,70 @ Bwin
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 13.45 5/4

Manchester City har studsat tillbaka väl efter uttågen ur både Champions League samt FA-cupen där man åter har skrapat ihop ett bra facit i ligaspelet och trots att det inte blev mer än en poäng senast, 4 segrar i följd innan dess med nollan intakt, borta mot Arsenal har man alltjämt serieledningen och ligatiteln inom räckhåll med två matcher mindre spelade än de övriga konkurrenterna högst upp i tabellen, i första hand Liverpool i topp som i nuläget placerar sig 4 poäng före.

Hos hemmalaget stryker vi Sergio Aguero, Matija Nastasic samt Micah Richards sedan tidigare.

Southampton har tagit klivet upp till en 8:e plats i tabellen, vilket även är den främsta placeringen i sydkustlagets historia där man bytte position med Newcastle under föregående helg efter att ha besegrat samma motstånd med 4-0. Även om man inte är fullt så lika stabilt över hela banan, att jämföra med inledningen av säsongen, så visar man upp en väldigt positiv fotboll för dagen i något som får ses som en framgångsrik säsong. I överlag är formen god även här med segrar i 3 av de 4 senaste ligamatcherna.

Bortalaget kommer till spel utan Maya Yoshida med fortsatta frågetecken på Victor Wanyama och Nathaniel Clyne.

Saints-lads

Manchester City har inga direkta luckor i sitt spel på egen planhalva, men Kompany och Demichelis i hemmalagets mittlås kommer nog sättas i rörelse av motståndets djupledsspel och försvarsspelet kan definitivt testas. Ser det inte som någon större slump att ”Saints” har mäktat med 6 gjorda mål i de 3 matcherna som de båda lagen har mött varandra sedan bortalaget tog steget tillbaka till Premier League ifjol där ett någorlunda offensivt balanserat City har haft svårigheter med att fånga upp kreativiteten och rörelsen hos motståndet. Southampton kan sätta den höga pressen och bibehålla en bra passningsprocent på offensiv planhalva, något jag tror att man kan vara mer framgångsrikt med att jämföra med många av de andra besökarna i ligan på den här arenan, och det återstår att se hur pass bekvämt Manchester-laget i ljusblått kan bli med det.

Southampton, som endast har nollats i 2 av sina 20 senaste ligamatcher (båda på hemmaplan), står för ett anfallsspel som skiner för tillfället och siffrorna 4-0 på Newcastle var i underkant. Den fina säsongsinledningen byggde på ett riktigt starkt försvarsspel över hela banan, den balansen har man dock inte klarat av hålla uppe där man har en tendens att spela något övermodigt på egen planhalva. Men man har i större utsträckning börjat släppa på tyglarna framåt där triangeln längst fram är riktigt formstark för dagen. Adam Lallana, Jay Rodriguez och Rickie Lambert har stått för massvis med poäng på slutet och spelar alltjämt för platser i den engelska VM-truppen och dessa herrar kombinerar varandra väldigt väl där de är skickliga på att hitta luckorna bakom motståndarnas backlinje. Tror även att man kan ha större ytor att gå på när man får läget rättvända med boll att jämföra med de lågt placerade försvarslinjerna man kan ha att göra med hemma på St. Mary’s.


Strax över medelinsatsen på Southampton (lag 2) att göra mål i matchen.

/Puyol