Ännu en lördag är på ingång och därmed även en ny Premier League-omgång där vi fortsätter att leta spelobjekt. Vi inleder den här helgen med spel på Eastlands och Etihad Stadium där Manchester City tar emot Southampton i något som kan bli en sevärd tillställning – tror även att det kan spegla av sig på resultattavlan.

  • Match: Manchester City – Southampton
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Betsafe
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 16.00 28/11

Manchester City var, i mina ögon, en tydlig och väldigt stark kandidat till ligatiteln för någon vecka sedan men Manuel Pellegrinis manskap har börjat svikta en aning – och det i första hand pga en defensiv som inte har varit fullt så lika hållbar på slutet. Framåt är man alltjämt giftigt med relativt fin bredd på de offensiva positionerna med tillräckligt många poängspelare och nu med en skadefri Sergio Aguero. Dock noterbart att City, som lyckades hålla nollan intakt i de 5 inledande ligamatcherna, har släppt in samtliga av sina 14 mål över de 8 senaste. Man har sett oorganiserat ut och har lidit av avbräck i de bakre leden där Otamendi och Demichelis inte har fungerat som mittlås. Förra helgen hade man enorma svårigheter med Liverpools (förlust med 4-1) omställningar och höga press, och det är liknande metoder även det här motståndet kan vara förhållandevis skickligt på.

Hemmalaget saknar som bekant kaptenen Vincent Kompany i mittlåset, men än mer oroväckande att Joe Hart tvingades utgå i målet under onsdagskvällen och han står därmed som ett frågetecken här. Ytterligare tveksamheter i backlinjen med frågetecken på Eliaquim Mangala och Pablo Zabaleta. David Silva, Samir Nasri och Wilfried Bony stryks som alternativ framåt.

mancity_200x200southampton_200x200

Southampton hade en stark period bakom sig där man gick 8 tävlingsmatcher utan förlust och med en rad imponerande prestationer med inte alltför behagligt spelschema – och därför var insatsen i hemmamötet med Stoke ett och två steg bakåt där man var alldeles för ineffektivt framåt. I överlag är det dock tillräckligt många moment i spelet som gör ”Saints” till en svår uppgift för hemmalagets räkning, i främsta hand för den typen av anfallsspel man kan bedriva. Tycker fortfarande att man bli ännu giftigare när man väl får vända upp spelet med större ytor att gå på, speciellt nu när en skaplig djupledslöpare i Shane Long kommer in, med de mer kreativa förmågorna med speed i Mané och Tadic finns att tillgå på flankerna. Något som har varit än mer tydligt i möten med Liverpool och Chelsea (borta) samt Manchester United, där jag tycker att man har stått för några av säsongens allra bästa matcher.

Bortalaget kommer till spel utan sin ordinarie nia i och med att Graziano Pelle är avstängd. Även Jay Rodriguez utgår som ett alternativ till samma position. Fraser Forster och Florin Gardos är långtidsskadade sedan tidigare.


Går i fösta hand på vad Southampton kan gå upp emot, med ett spelförande hemmalag att vänta, med offensiva kvaliteter samtidigt som man har visat upp relativt tydliga brister i försvarsspelet utan de främsta alternativen att tillgå i backlinjen och eventuellt även målvaktsposten. Bortser man från 0-0 matcher mot ett vansinnigt defensivt och samtidigt håglöst Aston Villa samt ett oerhört försiktigt derby mot United så har de övriga tillställningarna som City har varit inblandat i (i ligaspelet från mitten av september och framåt) landat på 5, 3, 6, 7, 5 samt 3 gjorda mål. Överspelet på minst 3 mål i matchen spelas med en medelinsats.

/Puyol