Champions League rullar vidare under onsdagen och på Etihad Stadium tar sig Manchester City an spanska Sevilla. Svårtippat både på 1×2 och över/underspel tycker jag, istället riktar jag blickarna mot ett kortspel. Häng på!

  • Match: Manchester City – Sevilla
  • Spel: över 4 kort (asian)
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Börjar vi med att kika till de båda lagen denna säsong så snittar Manchester City nästan exakt två kort per match hemma i Premier League. Ingen hög siffra, men vi vet sedan tidigare att de engelska domarna tillåter ganska hårt spel. Sevilla snittar nästan exakt 3,5 kort per match hemma i La Liga och det är väldigt utspritt bland spelarna. Men det är framförallt Sevilla som jag tror kommer sätta tonen här, då man har ett par spelare som är kända för att inte vika undan i duellerna.

Det defensiva mittfältet blir viktigt för Sevilla där både N’Zonzi (3 gula + 1 rött) och Krychowiak (3 gula) åkt på en del varningar denna säsong. Även det defensiva mittfältet hos Man City i Toure (2 gula) och Fernandinho (4 gula) har fått en del ostskivor denna säsong.

mancity_200x200Sevilla_200x200

Kikar vi till Champions League har det spelats två omgångar hittills, där dessa lag stött på Borussia M’gladbach samt Juventus. Inte så kortglada matcher hittills, men vi är nu inne i omgång tre och poängen börjar bli allt mer viktig nu. Det lag som lyckas knipa segern här har ett väldigt bra utgångsläge inför fortsättningen. Det tycker jag öppnar för ett tufft spel där inget lag vill vika undan.

Om vi slutligen tar en titt på domaren i matchen så är det holländaren Bas Nijhuis som håller i pipan. Han har dömt en match i Champions League och en i Europa League denna säsong, båda gångerna har han klivit över fyra varningar. Det har varit två täta matcher han dömt och det tror jag på även idag.


Jag tycker att dagens kortlina är lite låg och testar därför en medelinsats på över 4 kort i matchen (asian), med insatsen tillbaka på exakt fyra kort. Förutom detta testar vi även kortspel på en del enskilda spelare:

Fernandinho varnad – 3,00 @ unibet - 1/10 units

Toure varnad – 3,75 @ unibet - 1/10 units

N’Zonzi varnad – 3,35 @ betsson - 1/10 units

Krychowiak varnad – 2,65 @ betsson - 1/10 units

/e@sy