Vi är framme vid semifinalerna av Champions League och beger oss mot Etihad Stadium där Manchester City gästas av Real Madrid. City lär skapa sig ett bra utgångsläge inför returen mot ett väldigt hemmastarkt Real Madrid, och det tror jag öppnar för en del mål i dagens möte.

  • Match: Manchester City – Real Madrid
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Manchester City tog sig förbi PSG i förra rundan av Champions League med sammanlagt 3-2 efter 2-2 på bortaplan och sedan en 1-0 vinst på hemmaplan. Sett till första mötet så hade City en del tur då PSG dominerade ganska kraftig och borde vunnit med ett par bollar. Bland annat så passade även Zlatan på att bränna en straff i det mötet. Ett bättre City på hemmaplan men samtidigt så kom PSG aldrig upp i nivå riktigt. Nu ställs man mot Real Madrid och det är en klar nackdel i mina ögon att inleda på hemmaplan. Med tanke på hur hemmastarka Real Madrid varit på Santiago Bernabeu den här säsongen så tror jag knappast att City vill åka dit med ett oavgjort resultat. Man lär gå för vinsten idag för att ge sig själva ett bra utgångsläge inför returen, och kikar vi till hur Wolfsburg chockade spanjorerna så är det ju fullt möjligt. City har även visat en fin form i ligaspelet på slutet med fyra vinster och ett kryss på de fem senaste omgångarna, där man gjorde hela fyra mål i vinstmatchen mot Stoke (4-0) på hemmaplan senast. Men får vi se ett offensivt hemmalag idag så finns givetvis risken att man blir bortkontrade.
Hos City stryker vi idag Yaya Toure och Nasri som båda dras med muskelskador. I övrigt inga större avbräck och ett starkt lag kan ställas på planen.

mancity_200x200realmadrid_200x200

Real Madrid har verkligen hittat formen i slutet av säsongen och har nu 11 vinster på de 12 senaste tävlingsmatcherna. Enda plumpen kom borta mot Wolfsburg (0-2) i den senaste rundan av Champions League, men Real Madrid vände på steken på hemmaplan och kunde avancera vidare efter klara 3-0. Det var otroligt lojt i bortamatchen mot tyskarna och jag tror inte vi får se ett lika sömnigt Real Madrid idag, det lär Zidane se till. Marängerna har även en ruskig målform där man stått för 18 mål på de fem senaste matcherna. Nu fick Ronaldo vila i senaste ligaomgången mot Rayo (3-2) och även Benzema plockades av strax innan halvtidsvilan för att inte riskera något här. Men båda två har rest med till England och sägs vara redo för att starta matchen tillsammans med en formstark Bale på topp. Man har även en formtoppad Lucas att slänga in om det inte skulle fungera framåt. Defensivt tycker jag dock inte att Real Madrid imponerat under säsongen, utan det är Keylor Navas som räddat laget flertalet gånger.
Inga större bekymmer hos gästerna som har både Benzema, Ronaldo och Carvajal i speldugligt skick. Kan ställa en mycket kraftfull elva på planen!


City lär få med sig ett bra resultat till Santiago Bernabeu om det ska bli final och det tror jag innebär ett offensivt hemmalag idag som inte är särskilt blyga. Det kan innebära ett par bollar i mål bakom Navas men samtidigt så kommer engelsmännen åka på kontringar. Jag tror vi får se en underhållande match och spelar därför över 2,5 mål.

/e@sy