Kanske ett klassiskt möte redan nu, iallafall sett ur hemmalagets och dess supportrars synvinkel. Mot det här motståndet och på den här planen, för drygt 3 månader sedan, säkrade City sin första ligatitel på över 40 år efter ett drama av sällan skådat slag. Bara det kan kanske bidra till en elektrisk stämning här. I denna sena lördagsmatch kommer jag återigen förlita mig på en individuell prestation med två sidospel därtill.

  • Match: Man City – QPR
  • Spel: Carlos Tevez, målskytt
  • Odds: 1,90 @ Expekt
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 18.30

Två lag som kommer från en poäng i respektive matcher, där City ska vara glada över den pinnen man fick på Anfield (Liverpool borta) medan QPR ska vara glada av den enkla anledningen att 1-1 borta mot Norwich var roligare än 0-5 hemma mot Swansea i premiären.

Läget hos den ljusblåa delen av Manchester är dock bra och det finns ingen anledningen till att räkna bort laget från att upprepa förra säsongens resultat. Trots skador på Aguero, Richards och Barry så har man en sådan fin bredd att det inte ska påverka nämnvärt. På tal om bredd i truppen, så är det något QPR också håller på att skaffa sig tack vare en tät ägare som har levererat många nyförvärv från sommaren fram tills det att transferfönstret stängdes nu inatt. London-laget kan ställa upp med en skadefri trupp bortsett från Samba Diakité som saknas pga privata skäl. Som en notis till det, något tråkigt då han står i sensationellt höga 3,55 (Nordicbet) till att få syna ett kort, annars hade det spelalternativet fått väldigt mycket fokus.

Precis som förra helgen, så måste jag lyfta fram det här spelet även om det gav något högre senast (2,90 borta mot Liverpool) med lyckat resultat. 1,90 på (topp)lagets mest troliga målskytt i ett möte där man förväntas göra minst 2-3 mål är helt okej.

Vi ser ut att ha den gamle ”Carlitos” i spel igen. Efter ett turbulent 11/12 där ett bråk med managern ledde till ett längre uppehåll och frånvaro från fotbollen så har vi nu en lirare som ser ut att visa lysande form med mål i samtliga 3 tävlingsmatcher så här långt. Nu när Aguero har saknats så har Tevez fått större ansvar och spelrum, vilket han inte verkar ha något emot.

En spelare av den här kalibern och i den där rollen i ett offensivt uppbyggt lag kommer få ett antal bollar att jobba med, och jag förväntar mig att han kommer stå som avslutare på ett och annat anfall. Även den här helgen så blir det spel på Carlos Tevez att göra mål i matchen.

Ytterligare tre spel, där den ena görs utifall att spelaren ifråga kommer till spel, trots allt, hursomhelst insatsen tillbaka vid utebliven start:

Över 3 mål (2-vägs, dvs insatsen tillbaka vid exakt 3 mål) 1,60 (Bet365) 2,5/10 units
QPR över 1,5 kort 1,61 (Bet365) 1,5/10 units
Samba Diakité kortspel (will get booked) 3,55 (Nordicbet) 1,5/10 units

/Puyol