Premier League-fotbollen sparkas vidare denna söndag där vi riktar blickarna mot Manchester och Etihad Stadium för ett möte mellan toppskiktet och det som är den absoluta botten inför avspark. City tar ett stort steg mot topp-3 via en seger medan det, komplicerat nog, är det enda som gäller för gästande QPR - och det kan nog vara alldeles för mycket att begära från bortalaget. Burnley blev klart för nedflyttning under gårdagen där jag menar på att ”Rangers” går samma öde till mötes och att man kan släppa in 3 mål på kuppen.

  • Match: Manchester City – QPR
  • Spel: Hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 1,72 @ Expekt
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 14.30 10/5

Manchester City har som bekant inte levt upp till förväntningarna som regerande ligamästare där man i första hand har varit svagt efter årsskiftet. Aningen bättre resultat på slutet, även om prestationerna inte har varit fulländade över hela banan, där man nu har vunnit 3 matcher i följd. Tottenham var senast i raden att se sig besegrade och man måste fortsätta plocka ytterligare någon fullpoängare för att säkra en plats bland topp-3 och därmed en garanterad Champions League-plats till nästa säsong. Sergio Aguero är en av poängspelarna som har trummat igång på slutet och det här får ses som en lämplig uppgift om man vill öka på målskörden, mål som har kommit på hemmabanan nu på slutet även om man inte har spelat fullt så bra som man kan.

Hemmalaget kommer till spel utan Samir Nasri och Stevan Jovetic. Både Yaya Touré och Vincent Kompany, som har stått som frågetecken efter att ha varit borta under en period, har friskförklarats och förväntas finnas med i truppen.

mancity_200x200qpr_200x200

QPR är nu väldigt nära det som nog har setts som högst oundvikligt de senaste veckorna. Nästintill samtliga resultat gick emot under lördagen och nu måste man gå rent i sina 3 kvarvarande ligamatcher, och om man ser till vad som väntar här och med ett redan svagt bortafacit med poäng från endast 3 av 17 ligamatcher utanför Loftus Road så lutar det mot ett återtåg till Championship. Hedersamma förluster har blandats med ett par direkt oinspirerade prestationer där det ska bli intressant att se hur pass mycket man tror och är villiga att ge det hela ett försök. I slutändan har Rangers, som har varit relativt vasst framåt på slutet, rasat pga ett försvarsspel som helt enkelt inte har hållit måttet med en alldeles för trög backlinje som har haft svårt att stå upp emot motstånd med speed och kreativitet – något hemmalaget har tillgång till på ett antal offensiva positioner.

Bortalaget har ett antal frågetecken i försvarslinjen med Nedum Onuoha avstängd samt Clint Hill, Steve Caulker och Mauricio Isla tveksamma till spel. Även Rio Ferdinand stryks som ett alternativ. Eduardo Vargas, Mauro Zarate och Alejandro Faurlin är otillgängliga sedan tidigare.


Ett QPR, med ett antal frågetecken i en försvarslinje som rent individuellt redan var någorlunda svag, och framförallt deras karaktär kommer testas i den här matchen. Man måste gå för seger för att hålla drömmen om fortsatt Premier League-spel vid liv där det ska bli intressant att se hur man reagerar efter att, eventuellt, ha släppt in matchens första mål vilket tillräckligt mycket kan tala för. Trots att City inte har kommit upp i acceptabel nivå i överlag så tycker jag ändå att anfallsspelet återigen börjar se bättre och bättre ut där man numera skapar tillräckligt från sina matcher. Hemmalaget att göra 3 mål i matchen testas med en insats under medel.

/Puyol