Denna lördag sparkar igång ytterligare en Premier League-omgång där vi nu har avverkat den första fjärdedelen av säsongen. På Etihad Stadium hittar vi helgens största favorit där Manchester City tar emot Norwich. Favoritskapet är befogat med ett lag som trivs mer än väl på sin hemmaarena mot ett motstånd som känns något tunt i nuläget.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester City – Norwich
  • Spel: Hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 1,93 @ Betsafe
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00 2/11

Manchester City, med Manuel Pellegrini vid rodret som är ny för säsongen, har inte riktigt fått den starten man kunde önska sig och det mycket tack vare ett svagt bortaspel. Man placerar sig nu 6 poäng bakom serieledande Arsenal där förra helgens bortaförlust mot Chelsea var en snöplig sådan på tilläggstid. Positivt dock med avancemang i veckans ligacupmatch med Newcastle som motståndare där ett flertal ordinarie startspelare vilade, där man även kan blicka fram mot en hemmamatch i Champions League-gruppspelet i veckan med ett bra utgångsläge.

The Citizens kommer återigen till spel utan kaptenen Vincent Kompany. Stevan Jovetic och Javi Garcia är inte heller tillgängliga för spel. Även troligt att Joe Hart petas i målet efter ett par tveksamma ingripanden.

Negredo-and-Sergio-Aguero

Norwich stod för ett antal intressanta nyförvärv inför där man har stått för en mer icke-brittisk satsning. Jag personligen hade förväntat mig mycket mer där en position under strecket får ses som ett misslyckande så här långt och managern Chris Hughton är under press. 0-0 senast mot Cardiff, trots stort övertag sett till antalet avslut, underlättade inte hans position. Uttåg även ur Carling Cup, med i princip fullt ordinarie lag, där man var chanslöst på Old Trafford mot Manchester United.

The Canaries saknar Ricky van Wolfswinkel, Alexander Tettey och Elliott Bennett. Stora frågetecken även kring Robert Snodgrass och Nathan Redmond som utgick med skador i veckans cupmatch.


Manchester-laget i ljustblått har vunnit 36 av sina 42 senaste ligamatcher här på Eastlands där man sitter inne på ett målsnitt på ca 2,6 mål/hemmamatch under den perioden. Över dessa matcher är faktiskt Norwich ett av endast två lag att besegra CityEtihad Stadium i Premier League, det var dock i den absolut sista omgången ifjol där matchen saknade betydelse. Under inledningen av den här säsongen har hemmalaget gått rent med 4 (Newcastle), 2 (Hull), 4 (Manchester United) och 3 (Everton) gjorda mål framåt. Förväntar mig att dagens motstånd ska bli det femte offret i ordningen.

Norwich, som i överlag brukar ha det tufft utanför Carrow Road, kunde ha haft ett betydligt mer gynnsamt läge om man ser till antalet skador, och med det har man inga vidare resultat mot de mer utpräglade topplagen så här långt. 13 insläppta mål fördelat på 4 matcher mot bland annat Chelsea, Arsenal, Tottenham (liga) och Man Utd (cup) där man har släppt till i snitt 20,5 avslut/match. Ser en stor risk till att den något tröga backlinjen kommer sättas i väldigt mycket rörelse mot ett lag som besitter stora kvaliteter framåt, kvickhet och kreativitet kombinerat.

Manchester City att visa upp ytterligare en övertygande prestation framåt. Hemmalaget att stå för minst 3 mål spelas med medel.

/Puyol