Åter till den engelska Premier League-fotbollen och en i vanlig ordning högintressant boxing day med 10 matcher på menyn där vi hittar en riktigt fin kvällsmatch på Eastlands. Toppmöte på Etihad Stadium där Manchester City och Liverpool ska drabba samman inför det som får ses som omgångens absoluta höjdpunkt. Hemmalaget har varit en maktfaktor här där det har bjudits på ett par rejäla tillställningar. Tror att vi kan ha ytterligare en häftig match framför oss.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester City – Liverpool
  • Spel: Över 3 mål
  • Odds: 1,74 @ Ladbrokes
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 18.30 26/12

Manchester City stod för en tveksam inledning, iallafall om man väger in spelet i sin helhet med prestationerna på bortaplan, det har dock utvecklats till något som ser väldigt positivt ut för Manuel Pellegrinis manskap inför julens täta spelschema. Segrar i 5 av de 6 senaste Premier League-matcherna vilket nu placerar laget i det absoluta toppskiktet med chans på serieledningen inför nyårsskiftet. Den enormt häftiga tillställningen mot Arsenal (6-3) följdes upp med ytterligare en vinst borta mot Fulham (4-2) trots att man inte presterade på topp. Nu vänder ”The Citizens” hemåt där man har varit brutala här på Etihad Stadium där man har gått rent med full pott på 8 matcher med fullständigt briljanta 35 gjorda mål framåt.

Sett till statusen på truppen så är läget oförändrat att jämföra med den senaste omgången. Sergio Aguero, Pablo Zabaleta, Matija Nastasic, Micah Richards och Stevan Jovetic är inte tillgängliga för spel.

Alvaro+Negredo+Manchester+City+v+Tottenham+-At7FiZrv6Cl SetWidth638-Tottenham-v-Liverpool-Luis-Suarez-second-goal2

Liverpool ser ut att ha toppat formen även dem där Merseyside-laget i rött går mot sin bästa säsong på väldigt många år. Framförallt så har anfallsspelet varit lysande, trots att man har saknat kaptenen Gerrard samt poängspelaren Sturridge, där Luis Suarez har varit briljant med 19 fullträffar så här långt. Ett snedsteg precis vid månadsskiftet har följts upp med en rad riktigt vassa prestationer där man har plockat maximala 12 poäng från de 4 senaste omgångarna, vilket har fört upp ”Reds” till serieledningen. Tuffare uppgifter väntar härnäst där de kommande omgångarna kan avgöra hur pass starkt Brendan Rodgers bygge är, kan dock på sikt vara väldigt positivt att man slipper dubblera med spel i Europa.

Likt motståndet, detsamma gäller även för bortalaget om man ser till frånvarande spelare. Steven Gerrard, Daniel Sturridge, Luis Enrique och Sebastian Coates är åter otillgängliga för spel där man även har ett frågetecken på Jon Flanagan.


Manchester City snittar, på egen hand, ca 4,35 gjorda mål/hemmamatch i ligaspelet medan Liverpool har gjort 3, 5, 4 och åter 5 mål framåt i sina 4 senaste ligamatcher. Samtidigt så har Man City inte klarat av att hålla nollan intakt i någon av sina 4 senaste ligamatcher medan Liverpool endast har klarat av detta i en av sina 6 senaste ligamatcher. Det här är, utöver ett toppmöte, en match mellan de främsta och mest effektiva anfallsspelen i Premier League vilket medför de höga förväntningarna.

Båda lagen är väldigt bra på att förflytta bollen med en rad ingredienser till med många kreativa, snabba och tekniska fötter, fina huvudspelare på fasta situationer samt vasst frisparksskytte. Misstänker att målvakts- och försvarsspelet kommer att testas och sättas på stora prov hos respektive lag. Framförallt så är det här på Etihad Stadium som matcherna har haft en tendens till att svänga rejält till hemmalagets fördel där inte ens de förmodade topplagen har haft mycket att sätta emot. Tror dock att kvällens bortalag, med sitt spelsätt, kan producera fler farligheter under den tiden de har bollen än de föregående motståndarna, och skulle man få utdelning så kan vi ha något riktigt trevligt framför oss.


En insats strax över medel på över 3 mål i matchen. Det här spelet hittar man under menyn ”handikapp” där detta är ett 2-vägslaternativ, vilket innebär att det krävs minst 4 gjorda mål i matchen för spelvinst. Hela insatsen åter ifall det slutar på exakt 3 mål.

/Puyol