Nu drar det äntligen igång. Champions League-fotbollen är tillbaka där 32 klubblag återigen gör upp om att få stå som de främsta i Europa och vi sparkar igång tidigt med en riktigt fin match. Spel på Eastlands och Etihad Stadium där Manchesters ljusblåa inslag, City, tar emot fjolårsfinalisten Juventus. Det ena laget har börjat ruskigt bra rent resultatmässigt medan gästerna inte riktigt står att känna igen. Med vissa faktorer att räkna in så känns priset på en förhållandevis målsnål tillställning tilltalande.

  • Match: Manchester City – Juventus
  • Spel: Under 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Bwin
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 20.45 15/9

Manchester City har fått en flygande start på säsongen och därmed andrum för Manuel Pellegrini, som var pressad under slutet av fjolåret, på managerposten. City har gått rent ligaspelet med 5 raka segrar, 11 gjorda mål framåt och nollan intakt. Man har som bekant enorm kapacitet framåt, där offensiven kan vara bländande emellanåt där man har tillgång till ett par riktigt fina poängspelare, och även om man inte har visat upp mycket av det i de 3 senaste vinstmatcherna (David Silva förväntas dock vara tillbaka nu) så har man balanserat upp det med ett vägvinnande försvarsspel. Kapten Vincent Kompany ser ut att ha kommit in till den här säsongen på rätt sätt och har varit lysande inledningsvis, bidragande till att man har haft ett välfungerande mittlås. Testet för hemmalagets del blir att få med sig det här effektiva spelsättet även ut till Europa. Man har som bekant, trots enorma resurser, floppat vid mer än ett tillfälle i Champions League där det är värt att lyfta fram att man endast har avancerat vidare från gruppspelet vid två av totalt 4 tillfällen.

Hemmalaget kommer till spel utan Pablo Zabaleta och Gael Clichy som alternativ till ytterbacksplatserna samt nyförvärvet Fabian Delph. Frågetecken framåt på Sergio Aguero, som utgick med en lättare knäskada i helgen, samt Raheem Sterling som klev av under uppvärmningen inför samma match.

mancity_200x200juventus_200x200

Juventus var som bekant finalister i Champions League i fjol där Barcelona var minst ett nummer större, men om man ser till den här inledningen så känns den resan aningen långt borta för de italienska giganterna. Juve har inte lyckats få med sig mer än en poäng, och det en tursam sådan där man hade domsluten med sig, av 9 möjliga där man har ett par svaga prestationer bakom sig och inte riktigt står att känna igen. Anmärkningsvärt att man, trots hemmamatcher mot Udinese och Chievo, inte har lyckats slå in mer än två mål och förluster i truppen ser utan tvekan ut att ha satt sin prägel på anfallsspelet. Att jämföra med fjolårets lag så har man tappat Carlos Tevez, Andrea Pirlo samt Arturo Vidal, spelare och spelartyper med hög klass som inte går att ersätta över en sommar. Skulle man dock se till något positivt så är ändå försvarslinjen intakt där man alltjämt är stabilt och tryggt i det grundspelet, vilket man vann väldigt mycket på under förra säsongen. I brist på mer kreativitet från det centrala mittfältet kommer man få förlita sig till en högre arbetskapacitet och en gedigen försvarsinsats mot ett spelförande lag, och det är fortfarande något man borde kunna leverera.

Bortalaget kommer till spel utan Claudio Marchisio på det centrala mittfältet då han utgick i helgen. I övrigt får man även klara sig utan nyförvärvet Sami Khedira, som alltjämt får vänta på sin tävlingsdebut, på samma position samt Kwadwo Asamoah.


Att Juventus, med alla förändringar, borde skapa relativt lite i anfallsväg hade jag som utgångspunkt när jag ville gå på hemmalaget. Samtidigt tror jag fortfarande att man kan försvara sig väldigt väl och jag vill nog tro att man kommer agera väldigt försiktigt med ett lågt risktagande då man borde vara väldigt nöjda med en poäng. City har mycket att bevisa i Europa, kan komma att sakna Sergio Aguero och har fällts mot sämre lag även här på Etihad Stadium där man annars är väldigt hemmastarkt. Underspelet på antalet gjorda mål spelas – max två mål i matchen spelas med en medelinsats.

/Puyol